nedelja, 2. oktobar 2022.  10:37h
Pročitano 686 puta

Izložba slika i crteža „Ekolibrijum“ 4. oktobra u Pančevu

Izložba slika i crteža „Ekolibrijum“ biće organizovana od 4. do 16. oktobra u Foajeu Kulturnog centra Pančevo. Svečano otvaranje zakazano je za utorak, 4. oktobar u 17 časova.

U organizaciji događaja učestvuje i Pančevka Svetlana Karović Deranić, čija je skulptura Leo postavljena u Narodnoj bašti, a plod je saradnje sa članovima udruženja U organizaciji događaja učestvuje i Pančevka Svetlana Karović Deranić, čija je skulptura Leo postavljena u Narodnoj bašti, a plod je saradnje sa članovima udruženja detalj s plakata

 

Lepota i raznovrsnost živih bića oduvek su bili inspiracija umetnicima. Ovom prilikom grupa umetnika okupila se oko ideje da obeleži Svetski dan zaštite životinja i time doprinese većoj naklonosti i odgovornosti, kao i svesti da nismo sami na planeti, već da je delimo s tim divnim stvorenjima. Među izloženim delima biće dela slikara, vajara, grafičara, kao i umetnika multimedijalne umetnosti. Radovi su tematski i podržavaju brigu o životinjama, kao i potrebu za zaštitom životinja i prirode uopšte, što je inače i program udruženja Ekolibrijum, navodi se u pozivu za otvaranje izložbe. 

U organizaciji događaja učestvuje i Pančevka Svetlana Karović Deranić, čija je skulptura Leo postavljena u Narodnoj bašti, a plod je saradnje sa članovima udruženja.

Ekolibrijum je veoma aktivno udruženje i za nekoliko godina postojanja priredilo je više događaja i akcija kojima se trudi da unapredi svest javnosti u odnosu na napuštene životinje i skrene pažnju na potrebu očuvanja prirode.

 

plakat Ekolibrijum

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00