petak, 30. septembar 2022.  21:27h
Pročitano 252 puta

Gerontološki centar Pančevo: Izložba povodom Dana starijih osoba

U susret 1. oktobru, Međunarodnom danu starijih osoba, večeras je u Gerontološkom centru u Pančevu otvorena izložba slika.

Izložbu su otvorili akademski slikar Emil Sfera koji radi sa članovima likovne sekcije i Tanja Lukić, direktorka Gerontološkog centra Pančevo Izložbu su otvorili akademski slikar Emil Sfera koji radi sa članovima likovne sekcije i Tanja Lukić, direktorka Gerontološkog centra Pančevo Gerontološki centar Pančevo

 

 

U Klubu za odrasla i stara lica u Pančevu otvorena je izložba umetničkih slika nastalih od strane njihovih članova na likovnim kolonijama tokom 2020. i 2021. godine. 

Takođe su učestvovali i korisnici likovne sekcije domskog smeštaja sa naslikanim portretima. 

Nakon dve godine pauze Gerontološki centar Pančevo je zajedno sa svojim članovima obeležio 1. oktobar - Međunarodni dan starijih lica. 

Manifestaciju su otvorili Tanja Lukić, direktorka Gerontološkog centra Pančevo i Emil Sfera, voditelj likovne sekcije Kluba za odrasla i strara lica.

 

dan starih gerontolosi

 

Imali smo priliku da se okupimo i da kroz izložbu radova naših korisnika otvorimo Međunarodni dan starih koji se svake godine obeležava 1. oktobra. Ovo je jedna lepa manifestacija u našem Klubu za odrasla i stara lica. Nakon dve godine tišine i sprovođenje epidemioloških mera kojima se i dan danas pridržavamo prvi put smo se ovako javno okupili da podelimo radost i sreću. Ono što je najbitnije jeste da svaki put ukažemo na značaj i doprinos svojih starih ljudi. Stariji ljudi su dali i daju našoj zajednici i da upravo kroz mesec starih tokom čitavog oktobra mi vršimo promociju aktivnog starenja, rekla je Tanja Lukić, direktorka Gerontološkog centra Pančevo.

Uz prigodan kulturno - zabavni program otvorena je izložba slika članova likovne sekcije. Likovna sekcija u Klubu za odrasla i stara lica postoji 16 godina. Članovi se okupljaju svakog četvrtka kako bi se družili i zajedno stvarali nove slike.

Ova izložba predstavlja dve godine likovne kolonije koje se održavaju u nizu od 2006. godine. Mi imamo neverovatnu sreću da organizujemo likovnu sekciju koja okuplja ljude koji su u penziji i vole umetnost, rekao je na otvaranju Emil Sfera, voditelj likovne sekcije Kluba za odrasla i stara lica.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00