petak, 12. avgust 2022.  20:10h
Pročitano 565 puta

Miroslav Savkov izlaže u Narodnom muzeju Pančevo

Miroslav Savkov izložiće svoje slike u Narodnom muzeju Pančevo u okviru izložbe pod nazivom “Sjaj reljefa”. Svečano otvaranje izložbe radova umetnika Miroslava Savkova je u ponedeljak 15. avgusta u 19 časova.

Novi ciklus radova „Sjaj reljefa“ poseduje izražajnu snagu matrice i potencijal otiska Novi ciklus radova „Sjaj reljefa“ poseduje izražajnu snagu matrice i potencijal otiska Pančevo MOJKraj

 

Novi ciklus radova „Sjaj reljefa“ poseduje izražajnu snagu matrice i potencijal otiska. Nadasve, u osnovi je snaga reljefa kolažiranog od ostataka svakodnevice i produkata civilizacije osobitim stvaralačkim metodom maštovnjaka. Prepoznati likovi -  a nisu svi ljudski, nalik pticama, fantastičnim stvorovima i poznatim životinjama, iako hibridni, u biti se javljaju kao ljudski, jer potiču od čoveka.

 

plakat jpg

 

Miroslav Savkov umetnik rodom iz Sakula, odavno Pančevac, izlagao je od 1985-e godine na oko 450 izložbi, od čega 75 u inostranstvu. 

Učestvovao je u 26 likovnih kolonija i dobitnik je velikog broja nagrada u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi mogu se videti u brojnim ustanovama kulture u Srbiji, širom Balkana ali i šire, u Grčkoj, Švajcarskoj, Italiji, čak do Litvanije. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00