nedelja, 7. avgust 2022.  22:56h
Pročitano 1219 puta

Gran pri festivala “Žisel” osvojio Pančevac Aleksandar Stanić

Gran pri Međunarodnog festivala amaterskog filma osvojio je Pančevac, sedamnaestogodišnji Aleksandar Stanić za film “Pupin i ja”. On je osvojio i Specijalnu nagradu za najbolju režiju. Nagrada mu je uručena večeras na zatvaranju 52. Festivala amaterskog filma na temu život sela “Žisel” u Omoljici.

Drugom projekcijom filmova i uručenjem nagrada završen je ovogodišnji 52. festival amaterskog filma "Žisel" u Omoljici Drugom projekcijom filmova i uručenjem nagrada završen je ovogodišnji 52. festival amaterskog filma "Žisel" u Omoljici Pančevo MOJKraj

 

Aleksandar Stanić je učenik gitare u srednjoj muzičkoj školi “Jovan Bandur” u Pančevu, ima 17 godina i polaznik je grupe za film Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” Pančevo.

Prva nagrada, Plaketa „Zlatni suncokret” pripala je grupi autora Raška za film „Glas prirode”.

 

film pupin i ja

Na slici: Publika je večeras mogla da pogleda nagrađeni film "Pupin i ja"

 

 

Najbolji scenario za film „Ako tradicija nestane” potpisuje Dolovac Bojan Vojnov, za najbolju kameru nagrađen je Božidar Kunstelj iz Slovenije, a za montažu Simona Jegorović, Uroš Berbović i Anastasija Petrović u filmu „Ptica” i za najbolji zvuk Angel Petkovski iz Virova, (Severna Makedonija). 

Nagrada za animirani film „Blagoje ‒ Buca Lupa”, dodeljena je grupi autora ŠAF iz Vranja, dok je Etnografski muzej u Beogradu, Dimetu Televskom iz Bitolja (Severna Makedonija) za film „Vodici vo selo” dodelio Plaketu za najbolji film na temu tradicionalni život sela. U kategoriji najbolji antropološki pristup životu na selu nagrada je pripala grupi autora „Raška” za film „Glas prirode”.

 

festival zisel 2022

 

Aleksandar Stanić ne krije zadovoljstvo osvojenom nagradom. Kako kaže, ovo je njegov prvi film i prvi festival na kojem je učestvovao i odmah je osvojio glavnu nagradu.

 

Aleksandar Stanić

Na slici: Aleksandar Stanić

 

Nagrade je uručio Dušan Lukić, v.d. direktora Doma kulture u Omoljici.

Odgovarajući na zadatu temu “Žisela” ove godine je na konkurs pristiglo 18 amaterskih filmskih ostvarenja. Publika je sve filmove mogla da pogleda u subotu i večeras, pre dodele nagrada, rekao je Lukić.

Festival amaterskog filma i salon umetničke fotografije “Žisel” završeni su večeras koncertom tamburaške muzike na platou ispred Doma kulture u Omoljici.

 

tamburasi u omoljici

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00