sreda, 20. jul 2022.  11:50h
Pročitano 323 puta

Program Doma omladine u okviru Pančevačkog kulturnog leta

Dom omladine Pančevo osim redovnog programa tokom jula i avgusta uključeno je i u organizaciju dela programa Pančevačkog kulturnog leta. U parku ispred Narodnog muzeja večeras u 21 sat publika će imati priliku da sluša muziku Boba Marlija.

 Sam letnji program Doma omladine Pančevo najviše je usmeren na muzičke događaje Sam letnji program Doma omladine Pančevo najviše je usmeren na muzičke događaje Dom omladine Pančevo

Muzika koja je uz svoj spor, ali precizan ritam, predivne melodije i duhovne tekstove osvojila svet. Poznatiji i ne tako poznat Marlijev repertoar u izvođenju pančevačke Rege koalicije, najavljuju iz Doma omladine Pančevo.

Direktor Doma omladine Srđan Nikolić kaže da je prvi program koji tokom leta počinje škola crtanja u parku.

Program koji prvi kreće i koji će trajati najduže je radionica karikature i ilustracije „Crtanje u parku” koju će od srede, 20. jula do 17. avgusta, svake srede od 18 do 19 sati, voditi pančevački karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš. Radionica je namenjena deci uzrasta od 7 do 12 godina, a sav neophodan pribor obezbediće Dom omladine. Po završetku radionice organizovaćemo i izložbu radova koji su na njoj nastali, najavio je Srđan Nikolić.

Tokom leta biće i zanimljivih koncerata u Pančevu.

Možemo da se pohvalimo da nam u petak, 22. jula dolazi poznati bend iz Hrvatske „Brkovi”. Zanimljivo je da je ovaj bend ponikao u Pančevu, a potom stekao popularnost u susednoj državi, pa ih je sad malo teže dovesti u naš grad. Zahvaljujući divnoj saradnji koju smo imali poslednjih godina, oni su uspeli da se organizuju i dođu 22. jula. Sve vas pozivamo da dođete i uživate u njihovom nastupu, rekao je Srđan Nikolić.

Koncert „Pančevačkog bras kvinteta” biće održan u subotu, 23. jula. Oni će na limenim duvačkim instrumentima svirati hitove klasične i džez muzike.

Tu je i program „Potraga za blagom” koji je planiran za 11. avgust. On je namenjen mladima do 15 godina. Reč je o društvenoj igri koju igraju deca podeljena u tri tima, u svakom timu je po 15 takmičara. Oni prate kartu izabranog mesta, rešavaju zadatke i zagonetke i takmiče se ko će prvi stići do cilja. Na zabavan način učesnici će upoznati kulturno-istorijske znamenitosti grada Pančeva, najavio je Nikolić.

Kvartet Nemanje Nikolića koji čine školovani i afirmisani muzičari sa bogatim muzičkim iskustvom i velikim brojem koncerata održanim u Srbiji i inostranstvu nastupiće 15. avgusta.

Repertoar je obiman i raznovrstan, od klasike i roka preko nezaobilazne filmske muzike, ali i muzike iz crtanih filmova, pre svega Volta Diznija. Taj deo koncerta je prvenstveno namenjen deci i biće stvarno interesantno slušati sve to u našem Gradskom parku, kaže Srđan Nikolić.

Dom omladine će tokom leta ponovo organizovati i kviz „Mislilac”. 

Ovaj kviz je zapravo ceo jedan koncept. Pokušavamo da na jednom mestu okupimo sugrađane voljne da odmore u gradskom parku, ali na zabavan i drugačiji način. Uz to mogu i da osvoje simbolične nagrade, da provedu kvalitetno vreme i da se zabave, kaže Srđan Nikolić.

Grad Pančevo i Dom omladine će u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin” obeležiti i Dan nauke, 23. avgust. Tog dana će biti promovisani mladi talenti Pančeva koji su do sada pokazali zavidne rezultate i uspehe. Biće održana i promocija časopisa „Nacionalna geografija”.

Jedan deo ovog programa biće naročito zanimljiv. Oko 21 sat nas u Gradskom parku očekuje mrak. Moraćemo da isključimo uličnu rasvetu kako bi ekipa iz časopisa „Nacionalna geografija” prikazala holograme koje je pripremila. To će sigurno biti egzotičan sadržaj i prava avantura kakvu još u Pančevu nismo imali, najavio je Srđan Nikolić.

Brojni bendovi će nastupati tokom celog leta, a očekuje se i nastup KUD-a „Abrašević” i promocija knjige Pančevca Milorada Miće Ilića.

Kako je rekao direktor Doma omladine, ustanova kojom on rukovodi organizovaće tokom leta i svoj redovan letnji program.

U okviru našeg letnjeg programa obeležićemo Dan mladih u saradnji sa Gradom. Ove godine ćemo tim povodom organizovati vrlo zanimljivu tribinu za mlade na temu bezbednosti u noćnom životu. Prvog dana ćemo, uz učešće naših omladinskih organizacija, edukovati mlade o tome kako da reaguju ako se tokom izlaska nađu u nekoj problematičnoj situaciji. Sve to ćemo na kraju začiniti nekim koncertom. Drugog dana će biti organizovan samo koncert, a mladi će birati koga žele da dovedemo da nastupa, rekao je Srđan Nikolić.

Sam letnji program najviše je, prema njegovim rečima, usmeren na muzičke događaje.

Obavljaju se i poslednje pripreme za „Freedom art festival” koji će početi 23. avgusta.

 

Kulturno leto u Pancevu 2022 plakat za web 1

 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00