nedelja, 22. maj 2022.  16:55h
Pročitano 201 puta

Predstavljeni „Rukopisi 45“ na dvodnevnom festivalu u Pančevu

Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije „Rukopisi 45“ predstavljen je na istoimenom festivalu u Pančevu održanom 20. i 21. maja. U glavnom delu programa sinoć je u dvorani Apolo predstavljen najnoviji Zbornik "Rukopisi 45" i autori uvršteni u aktuelne Rukopise.

Zbornik "Rukopisi 45" predstavljen je 21. maja u Dvorani Apolo u Pančevu Zbornik "Rukopisi 45" predstavljen je 21. maja u Dvorani Apolo u Pančevu Dom omladine Pančevo

Publika je imala priliku da sluša poeziju i kratku prozu iz Srbije, ali i gostiju iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Makedonije. 

Nakon toga koncert je održao bend Rain Dogs.

Nešto ranije, tokom popodneva održana je književna radionica za autore i posetioce festivala u dvorištu Doma omladine Pančevo.

Književna radionica u okviru festivala Rukopisi je najdragocenije vreme provedeno sa mladim autorima. To je prilika za međusobno upoznavanje i razmenu iskustava, kao i informacija u vezi sa objavljivanjem radova, ili načinom funkcionisanja književnih scena u regionu. Književna radionica je mesto susreta i razgovora o književnosti, i priprema je za glavni program – čitanje radova, kaže Jasmina Topić, urednica "Rukopisa".

rukopisi u apolu

 

Prve večeri festivala predstavljena je Antologija savremene srpske poezije „Logične pobune“ u izdanju Lagune, a održan je i “Književni duel – kolaž pesama”. Polaznici književne radionice ,,Rukopisi” Doma omladine izveli su na interesantan način radove pisane u okviru radionice. Program je podrazumevao kolaž napravljen od pesama autora koje su bile čitane kao nova pesma.

Na kraju prve večeri koncert je održala jedna od najinteresantnijih kantautorki u Srbiji, pa i regionu, Ana Ćurčin.

„Rukopise 45“ finansirali su Grad Pančevo i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, a izdavač je Dom omladine Pančevo.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00