nedelja, 22. maj 2022.  13:38h
Pročitano 163 puta

Završena manifestacija „Muzeji za 10“

Ove godine, po osmi put u Pančevu je održana manifestacija Muzeji za 10, pod sloganom Moć muzeja, tokom koje su obeležene Nacionalna nedelja muzeja, Svetski Dan muzeja i Evropska Noć muzeja. 

Posetioci Narodnog muzeja Pančevo između ostalog mogli su da pogledaju i stalnu postavku Posetioci Narodnog muzeja Pančevo između ostalog mogli su da pogledaju i stalnu postavku Grad Pančevo

U sklopu manifestacije organizovana je izložba slika čuvenog Paje Jovanovića u saradnji sa Muzejem grada Beograda i Gradskim muzejem Vršca, a posetioci su mogli da pogledaju još tri izložbe, pored stalne postavke.

 

IMG 3728

 

Veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola i vrtića, posetio je muzej tokom prošle nedelje, gde su uživali u otkrivanju muzejskih tajni i umetničkih dela.

Sinoć, za zatvaranje manifestacije organizovan je raznovrstan i bogat muzički i poetski program.

 

IMG 3684

 

Muzički program od 16 do 22 sata organizovao je Muzički centar Pančevo. Publika je imala prilike da čuje Dečji orkestar Brass pilići, Pančevački Duvački orkestar, Tamburaški orkestar Pančeva, Žensku pevačka grupa KUD Soko iz Inđije, organizovano je i finale Raspevanog proleća Srbije 2022, a nastupili su i brojni solisti u sklopu muzičko-poetskog programa.

 

IMG 3717

 

Tokom završne večeri manifestacije publika je mogla da obiđe Narodni muzej Pančevo i pored redovne postavke da pogleda i izložbu slika Paje Jovanovića, "Paja Jovanović: figura - od portreta do alegorije", zatim izložbu radova sa 53. likovne kolonije Deliblatski pesak, na kojoj su izložene slike i skulpture 17 umetnika iz Pančeva ali i cele Srbije, zatim izložbu "Željeznica u Boki Kotorskoj, Trebinju i okolini" autora Josipa Vebera.

 

IMG 3770

 

Posetioci su imali prilike da pogledaju i postavku maketarskog kluba "Dr Vladimir Aleksić" iz Pančeva, koji su predstavili svoje makete. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00