četvrtak, 20. januar 2022.  12:02h
Pročitano 476 puta

Projekat novog igranog filma Ognjena Glavonića odabran za koprodukcioni market Berlinskog filmskog festivala

Za ovogodišnje izdanje koprodukcionog marketa prestižnog Berlinskog filmskog festivala odabrana su 34 projekta dugometražnih filmova, prenosi sajt Filmskog centra Srbije. Među izabranima je i projekat novog igranog filma reditelja iz Pančeva, Ognjena Glavonića. 

Ognjen Glavonić Ognjen Glavonić Pančevo MOJKraj/arhiva

U pitanju je projekat filma naslovljenog „U senci rogova“ (In the Shadow of the Horns) namenjen mlađoj publici. Ovaj projekat je prethodno izborio podršku Filmskog centra Srbije (krajem novembra prošle godine, i to u kategoriji Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova za decu i omladinu), kao i Fonda Hubert Bals u maju 2021. godine. Market Berlinskog filmskog festivala biće održan po 19. put, ove zime od 12. do 16. februara, a kao i prethodne godine u onlajn vidu.

Film nastaje pod okriljem ovdašnje producentske kuće Non-Aligned Films. Producenti su Dragana Jovović, Stefan Ivančić i Ognjen Glavonić, a i za scenario i za režiju je zadužen Ognjen Glavonić.

Kratak sinopsis otkriva sledeće: Tokom poslednje godine srednje škole, Vuk – metalac iz malog banatskog sela – pokušava da snimi album sa svojim blek metal bendom i održi klimavo prijateljstvo sa najboljim prijateljem Igorom. Zajedno pokušavaju da se izbore sa predrasudama i osudama svog okruženja, zajednice koja skriva duboke tajne iz prošlosti, rekao je reditelj Ognjen Glavonić.

 

U senci rogova promo poster

 

Ognjen Glavonić je autor zapaženih dokumentarnih filmova Živan Pujić Jimmy, Živan pravi pank festival i Dubina dva, kao i segmenta Od Pepela u omnibusu Oktobar. Njegov dugometražni igrani prvenac, film Teret je, nakon svetske premijere u zvaničnom programu Kanskog filmskog festivala u proleće 2018. godine, prikazan na više od 80 međunarodnih festivala, osvojivši 25 nagrada, među kojima su i one za najbolji film na Festivalu autorskog Filma u Beogradu i Zagreb Film Festivalu, nagrada za najboljeg reditelja na festivalu u Marakešu, kao i Srce Sarajeva za najboljeg glumca koje je dobio Leon Lučev. Osim toga otkupljen je za bioskopsko prikazivanje, kao i ostale vidove distribucije, u mnogim zemljama i regionima širom sveta, ukljujućujući i SAD.

Autor:  Pančevo MOJKraj/FSC
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00