subota, 11. decembar 2021.  10:21h
Pročitano 790 puta

Narodni muzej organizovaće stručno vođenje kroz izložbu "Zoran Petrović: Jedan vek sa nama“

Narodni muzej Pančevo organizovaće stručno vođenje kroz izložbu "Zoran Petrović: Jedan vek sa nama“ u sredu, 15. decembra u 18 časova u Galeriji Narodnog muzeja.

Izložba je postavljena u Galeriji Narodnog muzeja Pančevo Izložba je postavljena u Galeriji Narodnog muzeja Pančevo Narodni muzej Pančevo

O ličnosti i delu Zorana Petrovića govoriće Dimitrije Jovanov, autor izložbe, kustos istoričar umetnosti.

Posetioci će imati priliku da uživaju u fantastičnim delima velikog umetnika, o kome će nadahnuto govoriti autor izložbe. 

 

DSC 2274

 

Biće to prilika i da se upoznate ili podsetite najbitnijih momenata i ličnosti iz sveta umetnosti druge polovine XX veka u Pančevu, Banatu, Jugoslaviji...

Ovom velikom izložbom, koja je otvorena 10. novembra, Narodni muzej Pančevo obeležio je 100 godina od rođenja slikara, skulptora i pisca Zorana Petrovića iz Sakula.

 

Plakat Elektronski

 

Izložba je rezultat trogodišnjeg istraživanja autora izložbe Dimitrija Jovanova, kustosa istoričara umetnosti Narodnog muzeja Pančevo, i restauracije i konzervacije slika i skulptura iz Legata Zorana Petrovića, koje je uspešno realizovala Gordana Đurađević Prvanov, konzervatorka-restauratorka Narodnog muzeja Pančevo. Projekat je trajao tri godine uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00