subota, 27. novembar 2021.  13:16h
Pročitano 575 puta

Pančevcu Ognjenu Glavoniću 29 miliona za dečji film

Ognjen Glavonić, reditelj iz Pančeva, jedan je od umetnika čiji je film podržan na konkursu za sufinansiranje igranih filmova za decu i omladinu Filmskog centra Srbije. 

Ognjen Glavonić Ognjen Glavonić Pančevo MOJKraj/arhiva

Ognjen Glavonić, potpisan kao scenarista i reditelj budućeg dečjeg filma "U senci rogova" dobio je podršku Filmskog centra Srbije od 29 miliona dinara (oko 247 hiljada evra).

Novi projekat Ognjena Glavonića, autora filma "Teret" o kome su se vodile brojne polemike, namenjen je mlađoj publici. "U senci rogova" prati dvojicu tinejdžera iz malog banatskog sela tokom poslednje godine srednje škole, dok pokušavaju da održe prijateljstvo i snime blek metal album.

Sugestivan i konkretizovan, scenario već nudi uvid u vizuelni tretman i atmosferu budućeg filma. Imajući u vidu scenario i prethodni rediteljev rad, Komisija veruje da novi projekat Ognjena Glavonića ima izuzetan festivalski i bioskopski potencijal, s obzirom na to da se obraća starijim tinejdžerima koji čine većinu bioskopske publike, navodi se, pored ostalog, u obrazloženju komisije.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00