subota, 20. novembar 2021.  07:42h
Pročitano 1164 puta

Promocija dokumentarnog serijala Počudište u Domu omladine Pančevo 25. novembra

Dom omladine Pančevo poziva sugrađane na promociju dokumentarnog serijala Počudište u Domu omladine Pančevo, 25. novembra sa početkom u 18 časova. 

Serijal će biti prikazan 25. novembra u Pančevu Serijal će biti prikazan 25. novembra u Pančevu logo

Specijalni gosti na promociji biće KUD “Stanko Paunović”.

Počudište je serijal kratkog dokumentarnog filma o mitovima, legendama i narodnim običajima Balkana, očima etnologa i umetnika.

U Počudištu susrešćete se sa misterijama Balkana, bićima koja egzistiraju u ljudskoj imaginaciji vekovima, tajanstvenim gradovima, fenomenima magije, urbanim i ruralnim legendama, paranormalnim pojavama, zagrobnim životom i obredima ali i životom marginalizovanih grupa. Upoznajte se sa bogatom narodnom i duhovnom kulturom bez senzacionalizma gde su različiti fenomeni prikazani kakvi zaista jesu. Nadamo se da će Počudište pomoći u očuvanju kulturne baštine i prenošenju lepote društvenih raznolikosti sa osvetljavanjem svih retkih i kulturnih čudnovatosti, kaže direktor Doma Omladine Pančevo Srđan Nikolić.

 

Pancevo Pocudiste

 

Kroz mistične rituale i običaje vodiće vas Aleksandar Repedžić sa 17 godina profesionalnog terenskog iskustva u oblasti etnologije i antropologije i nekoliko realizovanih dokumentarnih filmova i Anđela Đermanović vizuelna umetnica koja upotpunjuje priče perspektivom iz umetničkog i kulturološkog ugla.

Pilot epizoda snimana je u Kučevu, Voluji i naselju Duboka u Srbiji.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00