utorak, 24. novembar 2015.  15:42h
Pročitano 1851 puta

Nastavak džez programa u Pančevu

Dom omladine i Kulturni centar Pančevo najavljuju nastavak džez sezone koja će se naći na repertoaru dvorane “Apolo”, kada će pred pančevačkom publikom nastupati džez sastavi Pančevo All Stars kvintet, 27. novembra u 21 sat i Drama Organ Trio, 10. decembra u 21 sat. 

Sastav „Drama Organ Trio“ nastupiće u Pančevu 10. decembra u dvorani Apolo Sastav „Drama Organ Trio“ nastupiće u Pančevu 10. decembra u dvorani Apolo Promo

Prvo veče je zakazano za 27. novembar kada će nastupiti sastav “Pančevo All Stars” koji je nastao na inicijativu Dušana Ivaniševića, nekadašnjeg umetničkog direktora “Pančevačkog Džez Festivala” i publika je imala prilike da ih čuje na 15. festivalu, održanom 2012. godine u dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Kao što je primetio kritičar Vojislav Pantić, sastav "Pančevo All Stars" okuplja pančevačke muzičare različitih generacija i stilskih stremljenja, sastavljajući džez razglednicu grada sa “neverovatnim brojem kvalitetnih instrumentalista/solista po glavi stanovnika”.

Naredni termin je zakazan za 10. decembar kada će nastupiti sastav „Drama Organ Trio. Bend je osnovan početkom 2014. godine i izvodi originalne džez kompozicije Aleksandra Cvetkovića – Drame.

Muzika je bazirana na klasičnim džez obrascima, ali i čestim istupanjima iz standardnog klišea u moderniji pristup komponovanja kroz drugačija formalna i harmonska rešenja kao i različite ritmove.

Svojim specifičnim sastavom i muzičkom fuzijom ovaj trio se trudi da proizvede svoj originalni zvuk.

Ulaz na obe večeri je slobodan. 

Ovogodišnja ideja je da se kroz dva programa koja će se održati u novembru i decembru, promoviše džez muzika, kao i muzičari koji su u ovom gradu uvek dobro prihvaćeni.

Pančevo je kao grad veoma poznato po brojnim solistima, kompozitorima i izvođačima, a sada već sa sigurnošću može da se kaže da poseduje i publiku koja ume da ceni i uživa u zvucima džez muzike. 

Nova džez sezona nastavak je uspešnog projeka “Friday nights at Apolo” koji je započeo u februaru 2014. godine kada su svakog petka u dvorani “Apolo” Doma omladine kontinuirano održavani koncerti džez sastava.

Tada su nastupali Pančevo All Stars kvintet, a zatim i sastavi Jazz Cats, Alex & the Ferguson, Hot Club of Belgrade, Stoiks, Serbian Jazz, Bre!, Dušan Novakov Kvintet i mnogi drugi.

 

 

 

"Pančevo All Stars" sastav na 15. Pančevačkom Jazz Festivalu
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00