subota, 21. novembar 2015.  20:30h
Pročitano 1503 puta

Manifestacija “Mikini dani”

U Kulturnom centru Pančeva će se 24. i 25. novembra održati manifestacija „Mikini dani“, posvećena našem poznatom pesniku – Miki Antiću.

Manifestacija "Mikini dani" biće održana 24. i 25. novembra Manifestacija "Mikini dani" biće održana 24. i 25. novembra

U okviru manifestacije, na čije je programe ulaz besplatan, posetioci će biti u prilici da pogledaju dokumentarni film iz serije „Umetničko veče“, pod nazivom „Miroslav Antić, pesnik izuzetak“.

Ovaj program, održaće se u utorak, 24. novembra u 20 časova, na Sceni Kulturnog centra Pančeva. 

Nakon projekcije filma zakazan je i razgovor sa autorom, Josipom Babelom, koji će voditi Nemanja Rotar, direktor Kulturnog centra i pisac romansirane biografije o Miki Antiću „Sutradan posle detinjstva“.

Druge večeri manifestacije „Mikini dani“, u sredu, 25. novembra od 20 časova, na Sceni Kulturnog centra biće izveden pozorišni performans „Mika“ udruženja „Kreativni haos“ iz Smedereva.

Predstava „Mika” na jedinstveni način kombinuje akrobatske veštine glumaca pozorišta „Kreativni haos” i poeziju Mike Antića. Stihovi Mike Antića iskorišećeni su kao replike kojie pogađaju samu suštinu njegovog stvaralaštva, a pojačani su nesvakidašnjim scenskim pokretom. Gledalac prati dinamičan razgovor između Pesnika i Slikara koji postepeno otkrivaju jednu dušu koju dele. Mika Antić – genije čiji stihovi i slike boje život na način koji pravi kovitlac emocija i ideja kroz koje preživljavamo trenutke potpune istine, gde ostaju samo čovek i umetnost. Suočeni, prožeti, neraskidivo povezani u detinjstvu, ljubavi, snovima, društvu.

U predstavi igra troje glumaca, Stefan Nikolić, Nevena Rakočević i Uroš Pavlović, uz muzičku pratnju na gitari. Postavljena je i premijerno izvedena u Centru za kulturu Smederevo u junu, 2014. godine, u režiji Nevene Rakočević.

Manifestaciju “Mikini dani” sufinansirao je Grad Pančevo.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00