nedelja, 26. septembar 2021.  09:32h
Pročitano 232 puta

Otvorena izložba slika i ikona u Domu kulture u Banatskom Novom Selu

Izložba slika i ikona u Galeriji Doma kulture u Banatskom Novom Selu otvorena je sinoć. Svoje radove izložili su umetnici Milorad Božinović, Milica Božinović Gajić i Ivana Božinović Petrović.

Izložba je otvorena u Galeriji Doma kulture u Banatskom Novom Selu Izložba je otvorena u Galeriji Doma kulture u Banatskom Novom Selu Dom kulture BNS

Publika će izložbu moći da pogleda svakog radnog dana od 13 do 19 časova.

Milorad Božinović

Rođen 1956. u Čerkazovićima kod Jajca gde živi do 1964. godine. Sa porodicom se doseljava u Banatsko Novo Selo gde pohađa osnovnu školu i pokazuje izuzetan smisao za likovnu kulturu i umetnost. Za svoju ljubav prema ulju i platnu veliku zahvalnost izražava svom profesoru, priznatom vajaru Balnožan Liviusu koji je prepoznao talenat i posvetio mu posebnu pažnju tokom školovanja u Banatskom Novom Selu.

 

ikone u bns izloizba 1

 

Milica Božinović Gajić

Rođena 1959. godine. Živi u Banatskom Novom Selu. Završila je Višu školu primenjenih i likovnih umetnosti. Od tehnika uglavnom koristi ulje ili temperu na platnu. Uzori su joj pored oca i brata, profesor Livijus Balnožan.

Ivana Božinović Petrović

Rođena 1982. godine u Lazarevcu. Završila je Akademiju SPC za konservaciju i umetnost. Od tehnika koristi pigment na drvetu i ulje na platnu. Ljubav prema slikarstvu nasledila je od svog oca, Milorada Božinovića.

 

slike izlozba bns 1

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00