četvrtak, 23. septembar 2021.  23:51h
Pročitano 209 puta

Prvo slikarsko druženje članova Udruženja invalida rada

Zahvaljujući sredstvima Grada Pančeva Udruženje invalida rada i osoba sa invaliditetom grada organizovalo je Prvo slikarsko druženje. Slikare su ovim povodom obišli Milenko Čučković, većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku i Stanko Nimčević, potpredsednik Saveza invalida rada Srbije.

U Pančevu održano Prvo slikarsko druženje U Pančevu održano Prvo slikarsko druženje ePančevo

Udruženje invalida rada i osoba sa invaliditetom grada Pančeva svake godine organizuje slikarske radionice. Grad im u tome kontinuirano pomaže. Ovo jednodnevno druženje okupilo je kako invalide rada i osobe sa invaliditetom, tako i profesionalne slikare. Došli su ne samo iz Pančeva, već i iz Novog Sada, Beograda i drugih gradova.

Slikare je obišao Milenko Čučković, član gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. On kaže da je Grad i ovog puta obezbedio sredstva za Udruženje invalida rada i osoba sa invaliditetom. Članovi udruženja odlučuju na šta će potrošiti novac, ali uglavnom se odluče za slikarski materijal.

Stanko Nimčević, potpredsednik Saveza invalida rada Srbije, takođe je obišao učesnike  Prvog slikarskog druženja. Ovom prilikom je istakao da su upravo ovi ljudi dokaz da bolest nije kraj i da čovek treba da se bori. Slikarstvo i druženje su jedni od načina.

Slikarka Jelena Badnjevac Ristić kaže da iduće godine planiraju okupljanje većeg broja ljudi, ukoliko pandemija korona virusa prođe. Dodaje da su sve ovo organizovali zahvaljujući gradu Pančevu koji je prepoznao njihov rad i podržava ih u svakom pogledu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00