utorak, 3. avgust 2021.  22:09h
Pročitano 465 puta

Likovna kolonija „Deliblatski pesak“ od 7. do 14. avgusta

Ove godine od 7. do 14. avgusta u Deliblatskoj peščari biće održana 53. Likovna kolonija „Deliblatski pesak“. Koloniju organizuje Kulturno-prosvetna zajednica Pančevo, a učestvovaće 18 umetnika. 

Sa konferencije za medije na kojoj je najavljena Likovna kolonija Deliblatski pesak 2021 Sa konferencije za medije na kojoj je najavljena Likovna kolonija Deliblatski pesak 2021 RTV Pančevo

Borislav Vranješ, predsednik Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo podsetio je da je prošle godine Kolonija u pesku održana u oktobru i da je trajala jedan dan, zbog situacije sa virusom korona. 

Ove godine nastavljamo da je organizujemo kao i prethodnih godina, kaže Borislav Vranješ.

Brzo su prošle ove 53 godine, kaže jedan od osnivača kolonije Čedomir Kesić i napominje da je važno održavati ovakve susrete slikara.

Ovogodišnji učesnici Kolonije iz Pančeva napominju da vole druženja u okviru Kolonije i da je bitno što će i ove godine na njoj biti prisutni i mladi slikari. Ističu da je  ovo jedna od najstarijih i najvažnijih kulturnih manifestacija u Pančevu.

Na koloniji će učestvovati umetnici iz Pančeva, Novog Sada, Niša, Užica, Kragujevca, Sokobanje, Smederevske Palanke i Rusije, a njihova dela publika će moći da vidi naredne godine.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Pančevo i pokrajnski Sekretarijat za kulturu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00