subota, 31. jul 2021.  09:13h
Pročitano 398 puta

Održana 14. dečja likovna kolonija u Jabuci

U Jabuci je 29. i 30. jula održana četrnaesta Dečja Likovna kolonija pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Grada Pančeva.

Na likovnoj koloniji u Jabuci stvaralo je više od 30 dece Na likovnoj koloniji u Jabuci stvaralo je više od 30 dece M. Zagorac

Dečja likovna kolonija okupila je više od 30 nadarene dece iz osnovnih škola iz Beograda, Pančeva, Dolova i Jabuke koji vole crtanje i slikarstvo. U pitanju su deca uzrasta od petog do osmog razreda.

Učesnici likovne kolonije stvarali su u prostorijama Doma kulture u Jabuci.

Marijana Zagorac, direktorka Doma kulture u Jabuci kaže da na žalost ove godine likovna kolonija nema međunarodni karakter zbog aktuelne epidemiološke situacije, ali da su ipak uspeli da je organizuju na radost dece iz Jabuke, Dolova, Pančeva i Beograda koja su vredno radila u prethodna dva dana.

Nastavnik likovne kulture Ivan Veličković radio je sa decom tokom ova dva dana na koloniji.

Deca su prvog dana uglavnom crtala junake iz crtanih filmova, a drugog dana pejzaže, predele. Trudili smo se da im damo slobodu u radu. Iskazali su brzi napredak, brzo se razvijaju i njihove veštine, ocenio je Ivan Veličković.

Dečji radovi nastali na ovoj likovnoj koloniji biće izložbe u Galeriji Doma kulture u Jabuci 2. avgusta u 13 časova kada se obeležava seoska slava Ilinden.

 

ucesnici likovne kolonije u jabuci 1

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00