ponedeljak, 14. jun 2021.  11:00h
Pročitano 240 puta

Objavljena nova knjiga Đorđa Vlajića "Srpska krv"

Knjiga „Srpska krv“ Đorđa Vlajića objavljena je nedavno u izdanju Liberlenda („Liberland”). Đorđu Vlajiću (1969) je „Srpska krv“ - treća knjiga. 

Đorđe Vlajić autor je knjige "Srpska krv" Đorđe Vlajić autor je knjige "Srpska krv" detalj s fotografije (NEA)

Đorđe Vlajić kaže da je akcione romane počeo da piše iznerviran činjenicom da su u filmovima istog žanra, a stranih produkcija - loši momci obavezno Srbi. 

„Srpska krv“ je triler baziran na detaljima iz haških spisa. Zaplet je, najblaže rečeno, intrigantan: poslednjih dvadeset godina misteriozno nestaju ljudi sa juga Srbije. Nema jasnog pravila: nestaju žene, muškarci, deca. Misterija će dobiti na težini kada budu pronađeni leševi bez kapi krvi. Nova sekta? Vampiri? Monstruozni ogledi na jugu Srbije? Šta povezuje London, Vatikan, Vašington, Nigeriju i Beograd? Kakvu ulogu ima Mosad, a kakvu CIA? U kom pravcu otiče i kome je namenjena srpska krv?, kaže Đorđe Vlajić.

Treba verovati da će Vlajićev izuzetno napet i zanimljiv triler ostati samo odličan scenario za budući film i da će biti izuzetak od pravila po kojem su književnici često vidoviti, pa u svojim delima nagoveštavaju budućnost koja se, ne retko, upravo tako odvija. 

 

књига 3 1

Biografija autora:

Đorđe Vlajić radi u Japanskoj ambasadi i član je Udruženja književnika Srbije. Otac je troje dece, a osim „biblije“ za odvikavanje od pušenja, autor je i akcionog romana „Još jedno lice u gomili“ („Vukotić Medija“). Školovao se u Srbiji i Engleskoj. Voli Šekspira i borilačke veštine. Prvi je naše MMA borce predstavio svetu. Do šampionskih titula. Sin je Đorđa Vlajića (da, isto ime i prezime) koji je svojevremeno bio direktor biblioteke u Pančevu i koji je prvi "otvorio" pozajmno odeljenje na čamcu koji je saobraćao od Pančeva do Bele Stene i nazad. Bio je književnik i slikar.

Autor:  G.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00