ponedeljak, 26. oktobar 2015.  19:27h
Pročitano 1031 puta

U susret 18. džez festivalu – Džezić za vrtić

Dom omladine, Kulturni centar i predškolska ustanova „Dečja radost” organizovaće program za najmlađe pod nazivom „U susret 18. džez festivalu – Džezić za vrtić“, jer se u novembru, 18. godinu za redom, organizuje Pančevački džez festival.

U susret Jazz festivalu „Džezić za vrtić“ biće priređen u tri pančevačka vrtića U susret Jazz festivalu „Džezić za vrtić“ biće priređen u tri pančevačka vrtića Dom omladine

2. novembar – U susret Jazz festivalu „Džezić za vrtić“ (Nevena Račić na klaviru) Vrtić „Bajka“ Kotež 2 u 11 časova

4. novembar – U susret Jazz festivalu „Džezić za vrtić“ (Nevena Račić na klaviru) Vrtić „Petar Pan“ Misa u 11 časova

5. novembar – U susret Jazz festivalu „Džezić za vrtić“ (Nevena Račić na klaviru) Vrtić „Pupoljak“ Sodara u 11 časova

Nevena Račić, rođena 1985.godine, diplomirala je klavir sa ocenom 10 na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Branka Penčića.

Srednje muzičko obrazovanje je stekla u Muzičkoj školi ’’Jovan Bandur’’ u Pančevu gde je maturirala na tri odseka: klavir, u klasi prof. Jelene Dujmović; solo pevanje u klasi prof. Ljubice Živković i teoretski odsek. Na FMU 2003. godine, pored klavira, upisuje i solo pevanje u klasi profesorke Radmile Bakočević.

Tokom školovanja učestvovala je i osvajala nagrade na brojnim saveznim, republičkim i međunarodnim takmičenjima: Laureat na takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije u Zemunu 2002. godine, a iste godine od Ministarstva kulture i sporta dobija priznanje za izuzetno talentovanog mladog umetnika. Osvaja prvu nagradu na takmičenju solo pevača ’’Dr Vojislav Vučković’’ 2002. godine i prvu nagradu na međunarodnom takmičenju solo pevača ’’Lazar Jovanović’’ u Beogradu 2004. godine. Kao pijanista osvojila je treću nagradu na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu 2002. godine i treću nagradu na Međunarodnom takmičenju pijanista ’’Davorin Jenko’’ u Beogradu 2007. godine. Tako je radila sa eminentnim i izvrsnim svetskim pijanistima i pedagozima kao što su Ronan O’Hora (London), Jan Fransoa Antonioli (Švajcarska), Lidija Bizjak, Zorica Stošić. Učestvovala je na kursu džez pevanja koji je vodila Aria Hendrix (USA).

Izvodila delove iz opereta i mjuzikla sa ansamblom „Operetika“.

Pored klasične Nevena se bavi i džez muzikom. Član je internacionalnog sastava ’’Young Music Caravan’’, sa kojima je nastupala u Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Austriji, na džez festivalu Nisvill, Jazz Festival Saalfelden u Austriji i Bansko Jazz Fest u Bugarskoj.

Trenutno je korepetitor i profesor klavira u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ u Pančevu.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00