sreda, 7. april 2021.  11:22h
Pročitano 594 puta

Predstava „Ruska smrt – votka i šampanjac” u Kulturnom centru Pančeva

Predstava „Ruska smrt – votka i šampanjac” savremene ruske dramske spisateljice Irine Vaskovske, u režiji Andree Ade Lazić, biće izvedena u petak, 9. aprila u 19:30, u dvorani Kulturnog centra Pančeva. 

Detalj iz predstave Detalj iz predstave promo

Praizvedba predstave bila je u Koljada teatru u Jekaterinburgu 2014. godine, a domaća izvedba nastala je u produkciji Ateljea 212 i UK „Vuk Karadžić”. Glumačku ekipu čine Milica Mihajlović, Isidora Minić i Nebojša Ilić.

U staroj propaloj vikendici na periferiji grada dve sestre, Valja i Nađa, žive svoju rusku smrt, zarobljene između prošlosti satkane od razočarenja i maglovite budućnosti, kojoj jedva da se nadaju. S obe strane razrušenih vrata njihove kuće vreba zastrašujuća svakodnevica. U njihovoj kući se, spletom okolnosti, budi Aleksej i pojavljuje se tračak nade da će zaustavljeni životi krenuti napred. Autorka drame uspeva da iskleše humor od najtragičnijih okolnosti i prevede sumornu svakodnevicu u ravan apsurda. 

Uz rediteljku Andreu Adu Lazić, na predstavi su radili i prevodilac Novica Antić, kostimografkinja Jelena Stokuća, scenografkinja Marija Jevtić. Za izbor muzike zaduženi su Andrea Ada Lazić i Dragan Stevanović Bagzi, koji je ujedno i dizajner zvuka, dok dizajn svetla radi Dragan Maslarević. 

Organizatorka je Jelena Fatić, a inspicijentkinja Marina Vujević.

Takođe, u aprilu je na programu i monodrama „Kockar“ po čuvenom istoimenom delu Fjodora Dostojevskog, koja će biti izvedena na Sceni Kulturnog centra Pančeva 19. aprila u 19:30 časova. Reditelj i glumac je Mladen Vuković, a tekst je adaptirao Miloš Nikolić.

Autor:  Kulturni centar Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00