četvrtak, 25. mart 2021.  14:44h
Pročitano 1841 puta

Izložba grafika „Nebu pod oblake“ Tatjane Trajković

Izložba grafika „Nebu pod oblake“ Tatjane Trajković biće otvorena 1. aprila u Foajeu Kulturnog centra Pančeva. Izložba će biti otvorena do 15. aprila.

Izložba će biti otvorena do 15. aprila Izložba će biti otvorena do 15. aprila pozivnica

 

Samostalna umetnica Tatjana Trajković kaže da u okviru teme Nebu pod oblake i moru pod talase radi grafike koje opisuju otisak duše. 

Verujem da duša treba da leti sama, i dok je dan i dok je noć, da sakuplja najsuptilnije emocije iz okruženja u kome je slobodna, opuštena i nesputana. Njeno je nebo, njeno je more, njen je i ceo podzemni svet. Kada je duša slobodna čovek vidi duboko, razgovara sa životinjama, poznaje šumu i oblake.  Različiti su načini na koji može da se poleti, različiti su prizori na koje se u tom letu nailazi i to je osnovna tema kojom se bavim. Svaki utisak postaje otisak! Radovi su urađeni u tehnici monotipije, u različitim formatima. Monotipija je tehnika otiskivanja samo jednog otiska. On je jedinstven i neponovljiv, baš kao i svaki let duše. Ne može se umnožiti niti se može podeliti, ostaje kao jedinstven otisak momenta u kome je let trajao, kaže Tatjana Trajković.

tatjana trajkovic 30x35 monotipija 2020. 1

 

Adresa: Foaje Kulturnog centra, Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00