četvrtak, 28. januar 2021.  23:30h
Pročitano 888 puta

Svetosavska nedelja u OŠ "Bratstvo jedinstvo“ u Pančevu

Gostovanjem izložbe ,,Od vladara do svetitelja“ Narodnog muzeja Pančevo u OŠ ,,Bratstvo jedinstvo“ započele su aktivnosti povodom obeležavanja Savindana u ovoj školi. 

Detalj s obeležavanja Svetog Save u školi Bratstvo Jedinstvo u Pančevu Detalj s obeležavanja Svetog Save u školi Bratstvo Jedinstvo u Pančevu OŠ Bratstvo Jedinstvo

 

Izložba je bila postavljena u Narodnom muzeju Pančevo 2017. godine u okviru obeležavanja osamsto godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog. 

Kao deo projekta "Muzej u koferu“ koji osnovnim školama nudi gostovanje značajnih izložbi u prostorijama škole započela je saradnja ove dve kulturne i obrazovne institucije. Postavku izložbe priredili su autori, kustos-etnolog Svetlana Misicki, Srđan Božović i Gordana Stojanović. Sadržaj izložbe učenicima je predstavilo nastavno osoblje, predvođeno nastavnicom istorije Danijelom Pantović. 

U toku nedelje Jovan Željko Rajačić, jedan od najznačajnijih srpskih dizajnera i kaligrafa danas, održao je sa učenicima dve radionice kaligrafije i lepog pisanja. 

Učenici četvrtog razreda zajedno sa učiteljicom Snežanom Đorđević pripremaju film o životu i radu Svetog Save. 

 

IMG 20210125 135149 1

 

Zajedničkim aktivnostima zaposlenih u ustanovama kulture i obrazovanja učenicima je na zanimljiv način predstavljen značaj dinastije Nemanjić.

Autor:  A.K.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00