petak, 16. oktobar 2015.  20:15h
Pročitano 3226 puta

Nikoli Veljkoviću nagrada za najbolju fotografiju

Na svečanom otvaranju izložbe “Trgovina ljudima” otvorene 15. oktobra u Gradskoj biblioteci u Pančevu uručene su i nagrade autorima četiri najbolje fotografije. 

Izložba će biti otvorena do 25. oktobra Izložba će biti otvorena do 25. oktobra Crveni krst Pančevo

Pobedničku fotografiju snimio je Nikola Veljković iz Pančeva.

Na konkursu za fotografije "Trgovina ljudima u fokusu" u okviru istoimenog projekta stručni žiri koga su činili profesionalni fotografi, volonteri Crvenog krsta Pančevo, kao i članice NVO Atine - Udruženja građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja odabrano je i nagrađeno 3 autora fotografija, a dodeljena je i jedna pohvala.

Nagrađeni:
1. Nikola Veljković
2. Gvozden Despotovski
3. Milica Milošević
Pohvaljena:
1. Gabrijela Nađ

Izložbu je otvorila Suzana Jovanović, članica Gradskog veća i koordinatorka lokalnog Koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima, koja je naglasila značaj Crvenog krsta kao lokalnog partnera na polju borbe protiv trgovine ljudima.

Nakon otvaranja izložbe dodeljene su nagrade najboljima i pohvaljeni su svi učesnici, kao i prijatelji projekta koji su doprineli njegovoj uspešnoj realizaciji.

U drugom delu, pored same izložbe fotografija i pratećih kreativnih tekstova članova Sekcije za kreativno pisanje Centra za talente "Mihajlo Pupin” iz Pančeva, prikazivani su i promo i info video klipovi Tima za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo.

Na štandu Crvenog krsta Pančevo posetioci su imali prilike da se upoznaju sa materijalom i resursima koje edukovani volonteri koriste prilikom edukacije mladih na polju prevencije trgovine ljudima.

Više od 50 učesnika je moglo i da za uspomenu ponese katalog fotografija sa ove izložbe, da glasaju za njihove favorite u okviru "Nagrade publike", ali i da probaju sjajna peciva Bagel Bejgla, koje je osnovala NVO Atina, koja se bavi direktnom asistencijom žrtavama trgovine ljudima.

U neformalnom delu izložbe, učesnici su imali prilike da razmene iskustva i informacije sa članovima Tima za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo, ali i stručnjacima na ovom polju, što lokalnih, što van našeg grada, poput Mitra Đuraškovića - predstavnika Ministarstva Unutrašnjih poslova, Jelene Anđelić - nacionalne koordinatorke programa Prevencije Trgovine ljudima Crvenog krst Srbije i mnogi drugi.

Izložba "Trgovina ljudima u fokusu"  biće otvorena do 25. oktobra, svakog dana od 8 do 20 časova u gradskoj Biblioteci Pančevo.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00