ponedeljak, 14. decembar 2020.  11:58h
Pročitano 1563 puta

Marija Jević poziva Pančevce da se prijave na Javni poziv za samostalne umetnike

Grad Pančevo i ove godine pomaže umetnicima sa svoje teritorije u ostvarivanju prava na uplatu doprinosa za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje.

Marija Jević, članica Gradskog veća za kulturu i omladinu Marija Jević, članica Gradskog veća za kulturu i omladinu Pančevo MOJKraj

Marija Jević, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za kulturu i omladinu najavila je ovaj Javni poziv i pozvala građane da konkurišu.

Grad Pančevo raspisao je Javni poziv za samostalne umetnike i sve one koji se bave kulturom, a nisu stalno zaposleni, za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje. Javni poziv će biti otvoren do 31. decembra. Svi oni koji su zainteresovani mogu da podnesu svoje prijave u Uslužnom centru Gradske uprave svakog dana. U okviru Javnog poziva se nalazi sva potrebna dokumentacija, uslovi, formulari koje bi trebalo priložiti kako bi učestvovalo na ovom konkursu, kaže Marija Jević.

Detaljne uslove samostalni umetnici i radnici koji se bave nekim kulturnim delatnostima mogu pogledati u Javnom pozivu.

Neki od uslova su da su građani grada Pančeva, da imaju status samostalnog umetnika. Mi svake godine imamo priličan broj umetnika koji se prijavljuje, tako da novčana sredstva planiramo u odnosu na broj lica koja konkurišu ovim pozivom. Pančevo je jedan od retkih gradova koji raspisuju ovakvu vrstu Javnih poziva za umetnike. Smatram da je to vrlo značajno za naš grad, za naše umetnike, jer svi oni koji nisu stalno zaposleni imaju mogućnost da im redovno teče penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje, što se slažemo svi da je od velikog značaja za sva lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, rekla je Marija Jević.

Na osnovu člana 5. Odluke o uplati doprinosa za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje licima koje su stekle status lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, Gradonačelnik grada Pančeva raspisao je Javni poziv licima koja su stekla status lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, radi ostvarivanja prava na uplatu doprinosa za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje za 2021. godinu.

Tekst konkursa sa detaljima i formularima objavljen je na sajtu Grada Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00