četvrtak, 5. novembar 2020.  01:34h
Pročitano 1057 puta

Evropska Noć muzeja biće održana 14. novembra

Evropska Noć muzeja biće održana u subotu, 14. novembra. U pitanju je manifestacija koja je zbog situacije sa virusom kovid 19 pomerena sa treće nedelje maja za sredinu novembra.

Evropska noć muzeja biće obeležena 14. novembra Evropska noć muzeja biće obeležena 14. novembra promo

U Narodnom muzeju Pančevo, od utorka 10. novembra publika će besplatno moći da pogleda dve izložbe:

- izložbu etnologa, savetnika u kulturi Nikole Vlajića iz Pančeva, pod nazivom "Jedan goblen, jedna priča", koja priča o fenomenu goblena, čuvenom Vileru, tehnikama izrade, ali najviše o motivima i pričama vezanim za popularne predstave na goblenima.

- izložbu slikara-restauratora Milana Ćuka iz Beograda, pod nazivom "Mozaici iz drugog univerzuma". Na izložbi će biti predstavljeni mozaici Marvelovih i superheroja kuće DC, rađeni u klasičnoj tehnici kamenih i staklenih tesarakta.

Obe izložbe biće dostupne publici od utorka 10. novembra, tokom trajanja Manifestacije Muzeji Srbije - Muzeji za jednakost, raznolikost i inkluziju, i do kraja novembra.

 

M10 2020 plakat JPG 1

 

Simbolično otvaranje izložbi planirano je za 18 odnosno 19 časova u subotu 14. novembra, na Noć muzeja, a o tome će javnost naknadno biti obaveštena.

Radno vreme sa posetiocima Narodnog muzeja Pančevo je od utorka do subote 10-18 časova, a u subotu 14. novembra, Muzej će za posetioce biti otvoren do 22 časa.

Zbog pandemije virusa kovid-19, molimo sve posetioce da nose zaštitne maske i da se pridržavaju propisnog međusobnog rastojanja, navodi se u saopštenju Narodnog muzeja Pančevo.

Organizacija Muzeji Srbije, svake godine u sklopu Manifestacije koja traje nedelju dana u maju, obeležava Nacionalnu nedelju muzeja (treća nedelja maja), međunarodni Dan muzeja (18. maj) i evropsku Noć muzeja (treća subota u maju mesecu).

Ove godine celokupna Manifestacija premeštena je u novembar. Trajaće od 9. do 15. novembra pod sloganom „Muzeji Srbije - Muzeji za jednakost, raznolikost i inkluzija“.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00