utorak, 8. septembar 2020.  08:32h
Pročitano 1092 puta

Predstavljanje zbornika “Rukopisi 43” 11. i 12. septembra

Dom omladine Pančevo je i ove godine raspisao konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije – „Rukopisi 43“. Na elektonsku adresu pančevačkog Doma Omladine stiglo je dve stotine i šezdeset prijava. 

"Rukopisi 43" biće predstavljeni 11. i 12. septembra u Pančevu "Rukopisi 43" biće predstavljeni 11. i 12. septembra u Pančevu Korice Zbornika "Rukopisi 43"

Žiri je doneo odluku da u „Rukopise 43“ uvrsti radove sedamdeset i jednog autora iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Zbornik “Rukopisi 43” su izašli i ove godine, uprkos otežavajućim okolnostima. Na sto šezdeset i osam strana, u nikad obimnijem izdanju, zbornik predstavlja čak sedamdeset autora s pesmama i pričama, i pogovore urednika Natalije Milovanović i Srđana Gagića. 

Nešto kasnije nego inače “Rukopisi 43” biće predstavljeni i javnosti, na manifestaciji koja će se održati u nešto suženom obimu 11. i 12. septembra u Letnjoj bašti Doma omladine u Pančevu. U slučaju lošeg vremena programi će se realizovati u dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6.

U skladu s epidemiološkom situacijom, broj posetilaca biće ograničen. Prilikom dolaska na programe neophodno je nošenje zaštitne maske. 

PROGRAM

Petak, 11.9. 
Letnja bašta Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10 
19h
„Demaskiranje pesnika – razgovor sa Zvonkom Кaranovićem i Srđanom Sekulićem“ 

Prvo veče ovogodišnjih Rukopisa proteći će u razgovoru sa Zvonkom Кaranovićem, odavno potvrđenim i priznatim pesnikom i promoterom pesničkog stvaralaštva mladih i Srđanom Sekulićem, jednim od onih pesnika čije vreme tek dolazi.
Razgovor vodi Vule Žurić 

Subota, 12. 9.
Letnja bašta Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10
16h
Radionica s autorima: književno upoznavanje
Učestvuju: autori iz Srbije i urednici Rukopisa 43. Mladi pisci-namernici su dobrodošli.
Okupićemo se s mladim piscima da razgovaramo o književnosti, objavljivanju prve ili druge knjige, izdavačkim kućama, te percepciji književnosti putem elektronskih medija, kao i na internetu. Takođe, u svetlu datih okolnosti, pričaćemo koliko je književnost i uopšte umetnost važna pomoć u prevladavanju ,,nove realnosti” koju živimo zbog pandemije. 

19h
Promocija ovogodišnjih Rukopisa 43 – Zbornika poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije
Učestvuju: autori iz Srbije
Voditelji programa: Jasmina Topić, Miloš K. Ilić, Srđan Gagić 

Izdavač „Rukopisa 43“ i organizator manifestacije je Dom omladine Pančevo, uz pokroviteljstvo i materijalnu podršku Grada Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00