sreda, 5. avgust 2020.  08:36h
Pročitano 1422 puta

Pančevo: solistički koncert violinistkinje Marte Medan

Violinistkinja Marta Medan održaće solistički koncert u svečanoj Sali Narodnog muzeja u Pančevu, u subotu, 8. avgusta u 19 časova.

Koncert ćete moći da pratite putem interneta Koncert ćete moći da pratite putem interneta Pančevo MOJKraj/arhiva

Gošća na koncertu biće Anja Ovaskainen, violina. Klavirski saradnik: Uki Ovaskainen

Na programu će biti dela H. Wieniawski, N.Paganini, J.S. Bah i L.V. Betoven.

Zbog trenutne situacije i mera koje su na snazi zbog pandemije kovid-19, koncert će biti zatvoren za publiku, ali će biti uživo prenošen na fejsbuk stranici Narodnog muzeja Pančevo: https://www.facebook.com/muzej.pancevo

 

Marta Medan koncert plakat

 

Marta Medan rođena je 2005. godine u Pančevu, gde sa šest godina razvija ljubav prema muzici i instrumentu u OMŠ „Jovan Bandur“ u klasi profesorke Sanele Blagojević. Na letnjoj muzičkoj manifestaciji ARLEMM u Arilju 2014. godine upoznaje se sa profesorkom Milicom Mladenović i naredne godine prelazi u „Školu za muzičke talente" u Ćupriji gde nastavlja sa muzičkim usavršavanjem.

Nastupala je u mnogim značajnim salama, kao što su Velika dvorana Kolarčeve zadužbine, Galerija SANU, Kuća kralja Petra I Karađorđevića, Narodna biblioteka Srbije i DKC. 

Učestvovala je na republičkim i međunarodmin takmičenjima na kojima je ostvarila značajne rezultate od kojih se ističu: dve prve nagrade u solo kategoriji i jedna prva nagrada u kategoriji nestandarni kamerni ansambl na „Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije" (Beograd), dve druge nagrade na „Međunarodnom takmičenju gudača“ (Niš), prva nagrada na internacionalnom festivalu gudača „Primavera“ (Bijeljina, Republika Srpska) i dve prve u solo kategoriji i jedna prva nagrada u kategoriji kamerni ansambli na međunarodnom festivalu gudača „Stringfest“ (Sremska Mitrovica).

Aktivno je učestvovala na mnogobrojnim muzičkim seminarima, radeći sa renomiranim pedagozima iz zemlje i inostranstva poput Igora Tkačuka (Namur, Belgija), Tatjane Balašove (Moskva, Rusija), Roberta Lakatoša (Novi Sad, Srbija), Lazara Miletića i Evgenije Epštajn (Split, Hrvatska).

Saradnik je Muzičkog centra Pančeva. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00