sreda, 10. april 2024.  13:18h
Pročitano 263 puta

VJT Pančevo: Na Vršačkom bregu amfetamin mešali sa kofeinom, nađeni i marihuana, bromazepam

Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D.Z. (rođen 1985. godine) iz Vršca i D.B. (rođen 1999. godine) iz Ritiševa, zbog postojanja osnova sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Zgrada Suda i Tužilaštva u Pančevu Zgrada Suda i Tužilaštva u Pančevu Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Osumnjičenima se stavlja na teret da su dana 8.4.2024. godine u 10.15 časova na Vršačkom bregu neovlašćeno proizvodili i prerađivali opojnu drogu amfetamin tako što su je mešali sa kofeinom, pri čemu su radi prodaje neovlašćeno držali opojnu drogu amfetamin u količini od 2 kilograma i 404 grama neto mase, koja je pronađena zajedno sa digitalnom vagicom i više pribora i predmeta za mešanje. Osumnjičeni se takođe terete da su istog dana neovlašćeno radi prodaje držali opojnu drogu marihuanu u količini od oko 200 grama, koja je pronađena na parceli na Vršačkom bregu, u putničkom vozilu osumnjičenog D.B. i stanu u Vršcu u kojem živi osumnjičeni D.Z., koji se tereti i da je neovlašćeno radi prodaje držao 30 tableta leka Bromazepam.

Nakon saslušanja osumnjičenog D.Z. u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, Viši sud u Pančevu je po predlogu tužilaštva odredio pritvor protiv osumnjičenog D.Z. u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na drugog osumnjičenog i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage saslušati osumnjičenog D.B. i obaviti potrebna veštačenja.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00