petak, 29. mart 2024.  09:03h
Pročitano 394 puta

RPK Pančevo: Održana 7. sednica Parlamenta privrednika

U skladu sa planom, 27. marta održana je sedma sednica Parlamenta privrednika Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga.

Izveštaj o radu je predstavio dr Marko Ćulibrk, direktor RPK Pančevo Izveštaj o radu je predstavio dr Marko Ćulibrk, direktor RPK Pančevo RPK Pančevo

 

 

Sednica je održana po utvrđenom dnevnom redu, od usvajanja zapisnika sa 6. sednice Parlamenta privrednika, zatim je bila informacija o privrednim kretanjima u Južnobanatskom upravnom okrugu u 2023. godini i Izveštaja o radu PKS - RPK Južnobanatskog upravnog okruga za 2023. godinu. 

Potom su usledile prezentacije: Responsible Business HUB-a (servisnog centra za kompanije u lancima snabdevanja) i prezentacija Usluge mentorske podrške za upravljanje rizicima u poslovanju.

Usvojen je predloženi dnevni red, kao i zapisnik sa prethodne sednice i to jednoglasno. Nakon toga je usledila Informacija o privrednim kretanjima regiona, a koju su članovi Parlamenta privrednika dobili u materijalu za ovu sednicu. 

„Naš region je i dalje zadržao pozitivne trendove, kako po pitanju rasta zarada, smanjenja nezaposlenosti, rasta industrijske proizvodnje i pozitivan spoljnotrgovinski promet uz ostvarivanje suficita“, saopšteno je iz pančevačke Komore.

Informaciju je prisutnima predstavio dr Marko Ćulibrk, direktor RPK Pančevo koji je zbog odsutnosti predsednika Parlamenta privrednika i vodio sednicu.

Poseban osvrt na privrena kretanja u Srbiji, kao i celom svetu dao je Bojan Stanić, pomoćnik direktora za analizu PKS. Upoznao je prisutne sa nekim trendovima po pitanju radne snage, industrijske proizvodnje, spoljnotrgovinskog prometa na globalnom nivou i gde su šanse naše privrede.

Izveštaj o radu je takođe predstavio dr Marko Ćulibrk. Govorio je o rezultatima rada u prethodnoj 2023. godini. Poseban akcenat u svom izlaganju je stavio na posete privrednim subjektima u kojima se razgovaralo o problemima sa kojima se susreću privrednici. Posebno mesto u izlaganju je bilo za aktivnosti po pitanju dualnog obrazovanja. 

Izveštaj o radu je jednoglasno usvojen od članova Parlamenta privrednika.

Nakon toga su usledile prezentacije, najpre Responsible Business HUB-a (servisnog centra za kompanije u lancima snabdevanja) koji je predstavila Tamara Broćić. Potom je bila prezentacija Usluge mentorske podrške za upravljanje rizicima u poslovanju koju je predstavila Tamara Dunđerović. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00