utorak, 27. jun 2023.  09:06h
Pročitano 1116 puta

UNDP i Privredna komora u Pančevu organizuju sastanak s privrednicima južnog Banata

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) organizovaće Info dan povodom predstavljanja Javnog poziva za inovativne poslovne modele kojima se smanjuje zavisnost od uvoza, diversifikuje proizvodnja električne energije, smanjuje energetski intenzitet privrede i omogućava povoljno snabdevanje čistom energijom, posebno za energetski ugrožene kupce.

Sastanak će biti održan danas, 27. juna od 12 časova u Regionalnoj privrednoj komori Južnobanatskog upravnog okruga, Zmaj Jove Jovanovića 1a, Pančevo Sastanak će biti održan danas, 27. juna od 12 časova u Regionalnoj privrednoj komori Južnobanatskog upravnog okruga, Zmaj Jove Jovanovića 1a, Pančevo Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Sastanak će biti održan danas, 27. juna od 12 časova u Regionalnoj privrednoj komori Južnobanatskog upravnog okruga, Zmaj Jove Jovanovića 1a, Pančevo.

Javni poziv je objavio Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u okviru projekta „Inovativna i pravedna zelena tranzicija kao alat za obezbedjivanje sistemske energetske sigurnosti i smanjenje energetskog siromaštva“ koji se realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine.

Predložena rešenja trebalo bi da doprinesu smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) i smanjenju zagađenja životne sredine, diversifikaciji proizvodnje električne energije, da podstaknu razvoj novih grana privrede i ženskog preduzetništva, kao i da omoguće otvaranje novih radnih mesta i prekvalifikaciju radnika iz sektora koji se baziraju na upotrebi fosilnih goriva. Takođe, očekuje se da predložena rešenja doprinesu smanjenju zavisnosti zemlje od uvoza energije.

Takođe, podršku mogu dobiti i predlozi održivih modela poslovanja koji predstavljaju podršku privrednog sektora aktivnostima u cilju smanjenja energetskog siromaštva individualnih domaćinstava. To podrazumeva, na primer, podršku individualnim domaćinstvima koja trpe ili su ugrožena energetskim siromaštvom, u vidu olakšica u pristupu čistoj, jeftinijoj, sigurnijoj i efikasnijoj toplotnoj i električnoj energiji (zamena individualnih ložišta, vrste energenata i sl.), kao i u vidu olakšica u cilju povećanja energetske efikasnosti stambenih objekata (npr. zamena stolarije).

Javni poziv će biti otvoren do 7. jula 2023. godine.

 

agenda za info dan 27 juna

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00