petak, 11. mart 2022.  08:28h
Pročitano 271 puta

Rafinerija nafte radi punim kapacitetima, goriva ima dovoljno za sve

Rafinerija nafte u Pančevu radi punim kapacitetima i ovde se uvek snabdevaju zalihama sirove nafte za tri meseca unapred. Kažu da vozači nemaju razloga da prave zalihe goriva, jer će benzina biti na benzinskim pumpama dovoljno za sve, pa i za izvoz.

Rafinerija nafte u Pančevu Rafinerija nafte u Pančevu NIS Gazpromnjeft

Vladimir Gagić, direktor pogona “Prerada” u pančevačkoj Rafineriji za RTS kaže da na NIS-ovim pumpama ne postoje ograničenja što se tiče količine goriva. 

Sam rad Rafinerije nafte u Pančevu je stabilan. Količine derivata koje proizvodimo su dovoljne za snabdevanje tržišta. Određene količine se izvoze i u potpunosti pokrivamo naše ugovore vezane za izvoz derivata, rekao je Gagić.

Iz pančevačke Rafinerije svakog dana tržištu se isporuči pet miliona litara dizel goriva i milion i 300 hiljada litara bezolovnog benzina. Obezbeđeno je i dovoljno naftnih derivata za poljoprivrednike pred prolećnu setvu.

Benzinske pumpe redovno se snabdevaju, a po kojoj ceni će se prodavati naftni derivati saznaćemo 13. marta, jer je sasvim izvesno da će morati da poskupe.

Autor:  Pančevo MOJKraj/RTS
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00