utorak, 28. decembar 2021.  12:08h
Pročitano 549 puta

Odbor direktora NIS-a usvojio biznis plan za 2022: Planirane investicije i u Pančevu

Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad usvojio je Biznis plan za 2022. godinu kojim su planirana ulaganja od 25 milijardi dinara.

Rafinerija nafte u Pančevu Rafinerija nafte u Pančevu NIS

Biznis planom je potvrđen nastavak realizacije ulaganja u sve segmente poslovanja. Najviše sredstava biće investirano u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa. Takođe, značajna novčana izdvajanja biće realizovana radi dalje modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu.

Prioritet za NIS ostaju i investicije u zaštitu životne sredine i bezbednost na radu, nastavak procesa digitalne transformacije i dalji razvoj sinergije sa HIP Petrohemijom.

Kada je reč o preradi, prioriteti će biti rast obima prerade, uz povećanje dubine prerade, proizvodnja biogoriva i treća faza modernizacije Rafinerije u Pančevu, odnosno nastavak aktivnosti u vezi sa predstojećom rekonstrukcijom postrojenja katalitičkog krekinga (FCC) i izgradnjom postrojenja za proizvodnju ETBE (visokooktanske komponente benzina), što će dodatno povećati vrednost korpe rafinerijskih proizvoda.

Puštanje u rad Termoelektrane-toplane Pančevo i nastavak aktivnosti u vezi sa projektom vetropark Plandište osnovni su razvojni projekti u oblasti energetike.

Autor:  Pančevo MOJKraj/NIS
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00