petak, 26. novembar 2021.  08:51h
Pročitano 557 puta

U decembru otvaranje TE-TO u Pančevu, uskoro i potpisivanje ugovora o privatizaciji Petrohemije

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se 24. novembra sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju, a neke od tema razgovora bile su vezane i za Pančevo.

Pančevo Pančevo Pančevo MOJKraj/arhiva/N.S.

U intervjuu za RTS predsednik Vučić je rekao da je dogovor o gasu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom spas za našu zemlju, jer nećemo imati problema ni sa gasom, niti sa strujom, ali ni sa grejanjem i sveukupnim snabdevanjem. Kako kaže, pričali su i o struji i gasnim elektranama.

Sa predsednikom Putinom sam se dogovorio da napravimo značajnu svečanost povodom otvaranja Termoelektrane-toplane Pančevo (TE-TO), što je veoma, veoma važno. Tu ćemo trošiti dodatnih više od 300 miliona kubnih metara gasa. Zbog rasta industrije, zbog svega drugog, raste nam potrošnja gasa. To više nije zemlja koja troši samo milijardu kubnih metara gasa već zemlja koja će da troši skoro tri milijarde kubnih metara gasa u samo deset godina razlike. Dakle, potpuno druga, promenjena zemlja, zato nam je sve ovo toliko važno, zato je toliko bitno i verujem da ćemo tu svečanost napraviti već tokom decembra, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić je najavio i da je završen dogovor oko privatizacije HIP Petrohemije. Prijavu za učešće u postupku privatizacije HIP – Petrohemije dostavila je samo kompanija NIS Gaspromnjeft.

Što se tiče NIS-a, mi smo završili dogovor i ugovor za Petrohemiju, očekuje se potpisivanje narednih dana. Jedan od naših uslova je bio da nema otpuštanja radnika, ja mislim da je to velika stvar i važan uslov, i, naravno, dobili garancije za buduće investiranje. To je još jedna važna stvar za južni Banat, za Pančevo, posle ZF i Brose-a. To su dakle dobre vesti, ali i nama sigurnost da ćemo uvek imati te derivate koji su nekada od strateškog značaja, izjavio je predsednik Vučić za RTS.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00