sreda, 24. novembar 2021.  19:03h
Pročitano 621 puta

U Pančevu otvoren hab za preduzetnike

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije otvorio je šesti Preduzetnički hab čime se nastavilo implementiranje novog poslovnog modela povećanja konkurentnosti privrede i podsticanja regionalnog razvoja. Hab je otvoren u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Južnobanatskog upravnog okruga u Pančevu. 

Sa otvaranja hab-a u Pančevu Sa otvaranja hab-a u Pančevu Privredna komora Srbije

Privredna komora Srbije je pokrenula ovaj projekat radi podsticanja razvoja preduzetništva, promovisanja preduzetničkog duha i jačanja svesti kod mladih ljudi o mogućnostima i šansama koje nudi preduzetništvo.

Otvaranju novog poslovnog prostora u Pančevu za privrednike prisustvovala je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS koja je tom prilikom rekla da su habovi izuzetno značajni i za razvoj omladinskog preduzetništva, podsticanje ženskog i socijalnog preduzetništva, kao i za buduće investitore koji žele da uloze u određeni region i koji u habu mogu dobiti sve neophodne informacije od značaja za njihovo buduće ulaganje.

 

brankica simanic hab pancevo otvaranje

 

Hab preduzetnicima pruža mogućnost korišćenja zajednickog prostora odnosno 'Coworking space', zatim zajedničkog rada, kao i razmenu ideja, informacija i kontakata. To znači da preduzetnici, pre svega, mogu da koriste zajednički prostor, čime će se značajno unaprediti efikastnost njihovog rada. Takođe, oni u habu mogu da dobiju sve neophodne informacije, kako za započinjanje posla, tako i za one koji već obavljaju registrovanu poslovnu delatnost, koje usluge pruža Privredna komora Srbije i šta sve možemo da organizujemo za njih, dodaje Simanić.

Nakon otvaranja haba, mr Slobodanka Džinović-Kojić šef Kancelarije za preduzetništvo u PKS održala je prezentaciju pod nazivom „Državna pomoć za razvoj preduzetništva- izvori finansiranja“ sa ciljem pripreme preduzetnika za narednu poslovno godinu.

Sastanku je prisustvovala pomoćnica Sekretara za privredu i ekonomski razvoj grada Pančeva Biljana Miladinović, kao i predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Pančeva Luka Vujović koji se zahvalio Privrednoj komori Srbije i regionalnoj privrednoj komori Pančevo na podršci i izrazio nadu u pozitivan razvoj privrede i saradnje i u budućnosti.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00