nedelja, 23. maj 2021.  06:11h
Pročitano 496 puta

Maksimović: radiće se atarski putevi u tri katastarske opštine

Grad Pančevo izgradnju atarskih puteva obezbeđuje od namenskih sredstava od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, ali i zahvaljujući sredstvima iz Pokrajine. 

Ove godine radiće se atarski putevi u Dolovu, Banatskom Novom Selu i Jabuci Ove godine radiće se atarski putevi u Dolovu, Banatskom Novom Selu i Jabuci Pančevo MOJKraj/arhiva

Pokrenuta je javna nabavka za atarske puteve u Dolovu, Banatskom Novom Selu i Jabuci.

Ove godine Pančevo je potpisalo Ugovor sa pokrajinskim Sekretarijatom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu kojim su odobrena sredstva u visini od 20 miliona dinara za uređenje i izgradnju atarskih puteva.

Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj podseća da je prethodne godine urađeno oko 9 kilometara atarskih puteva. 

 

Vladislava MAKSIMOVIC

 

Rađene su katastarske opštine Banatski Brestovac i Omoljica. Ove godine smo izdvojili oko 50 miliona dinara za atarske puteve na teritoriji grada Pančeva. Učestvovali smo i na pokrajinskom konkursu za izgradnju atarskih puteva. Tu smo se dobro kotirali sa brojem bodova i projektom i dobili maksimalni iznos koji smo u suštini i tražili – 20 miliona dinara. Radiće se tri katastarske opštine ove godine: Dolovo, Banatsko Novo Selo (put se zove Velika dolina) i Jabuka. Gradonačelnik je potpisao ugovor, sredstva su nam prebačena. Ovih dana pokrenuta je javna nabavka. Do kraja godine ovi poslovi moraju biti izvedeni i završeni, kaže Vladislava Maksimović.

Kako dodaje, u planu je da se u narednom periodu urade i atarski putevi ka Starčevu, Ivanovu, Glogonju, jer je mreža atarskih puteva izuzetno značajna za poljoprivrednike i jedan je od prioriteta lokalne samouprave.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00