utorak, 23. mart 2021.  20:40h
Pročitano 259 puta

U HIP-Petrohemiji počinje zastoj u proizvodnji zbog remonta

U HIP-Petrohemiji, u sredu, 24. marta počeće zastoj u proizvodnji u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima u Pančevu i Elemiru, koji će trajati narednih mesec dana. 

HIP Petrohemija Pančevo HIP Petrohemija Pančevo HIP Petrohemija

Zastoj u fabrici polietilena niske gustine (PENG) počeo je 15. marta.

Najznačajnije investicione aktivnosti biće usmerene na realizaciju projekta SCADA EES u okviru programa digitalne transformacije procesa. Investicione aktivnosti biće sprovedene i u fabrici PENG gde će biti obavljen generalni remont ekstrudera L-229.

Pored investicionih aktivnosti u petrohemijskim fabrikama u Pančevu i Elemiru tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima. Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu.

Kako je saopšteno iz HIP Petrohemije, prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom koja predstavlja efekte bezbednog planskog zastoja procesa rada. Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti su usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine.

O zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucije. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00