subota, 12. septembar 2015.  14:38h
Pročitano 3869 puta

Do večeras traje Eko Art Sajam u Pančevu (FOTO GALERIJA)

Ovogodišnji Eko Art Sajam, koji se održava danas, u okviru Četvrtog muzičko-ekološkog festivala „Green days“ u Pančevu, okupio je oko 30 izlagača rukotvorina, meda, aronije, raznih suvenira i nakita, pravljenih od ekološki prihvatljivih i reciklabilnih materijala. 

Ovogodišnji Eko Art Sajam u AVIV parku u Pančevu biće otvoren do 21 sat Ovogodišnji Eko Art Sajam u AVIV parku u Pančevu biće otvoren do 21 sat Pančevo.MOJKraj.rs

Sajam će biti otvoren do večeras u 21 sat, u AVIV parku. 

Vesna Zubić, organizatorka Sajma kaže da su danas u Pančevu umetnici koji na kreativan način koriste reciklabilne materijale, koji prave nakit od elektronskog i električnog otpada, od plastike, od žica, kamenja, drveta, perlica.

Tu su i izlagači meda, aronije, Udruženje Petefi Šandor koje pravi zimnicu, novofirmana kompanija "Mladi goran" u Pančevu za ozelenjavanje zelenih površina, a prave i dekorišu saksije idealne za uređenje poslovnog prostora. Interesantni su i suveniri od gline Ivane Budimlić iz Omoljice, kao i ruske igračke koje je donelo Umbum udruženje iz Beograda. Oni prodaju igračke za decu koje se sklapaju bez upotrebe lepka i makaza. Od drveta su, imaju i 3D puzzle, rekla je Vesna Zubić.

Od početka organizovanja Sajma redovni izlagači su i Udruženje žena Dolovke, Udruženje Panonke. Svoje radove izložili su i štićenici Sigurne kuće Pančevo, Udruženje žena iz Omoljice, kao i Udruženje “Na pola puta”. Svoje figure od papira u boji, rađene 3D tehnikom, izložila je i Pančevka Helena Repac Pešić.

Crveni krst Pančevo od 15 časova će održati svoje radionice, a od 18 časova doći će studenti koji će za decu organizovati radionicu kako bi im pokazali kako mogu reciklabilni materijal da upotrebe u kreativne svrhe.

Centar stranih jezika “Academia” i njihovi profesori su osmislili jezičke radionice na temu ekologije. To će početi od 17 časova.

Danas od 17 sati u parku „Barutana“ počeće sportske aktivnosti, a od 18 sati prikupljanje reciklažnog otpada.

Prvih sto donosilaca reciklažnog otpada na poklon će od organizatora dobiti Green days majicu. Potrebno je danas u 18 sati doneti u AVIV park 20 plastičnih flaša ili 10 limenki, a za uzvrat će dobiti jednu majicu.

Za 18.30 programom je predviđen nastup mladih pančevačkih bendova, a zatvaranje Sajma je u 21 sat.

Program Sajma:

Od 17 časova u Barutani možete izabrati čas u prirodi koji vam najviše odgovara

17-18h - Zumba sa Lidijom - Forma Fitness club

18-19:30h - Joga sa instruktorkom Sonjom

19-20h - Zumba sa Srđanom - Be Fit fitness club

U Aviv parku:

18:30h - Koncert mladih gitarista iz muzičke škole "Gitarta"

19:30h - Eco-Fashion Show - modna revija Daniela Katone

20h - Orijentalni ples - Aurena plesni centar

 

Održavanje ovogodišnjeg Green days festivala podržali su Kompanija NIS na konkursu “Zajednici zajedno” i Grad Pančevo.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00