nedelja, 16. jun 2019.  10:45h
Pročitano 1505 puta

Alen Islamović pevao pred prepunim Trgom Đorđa Vajferta

Druge večeri manifestacije Dani Vajferta, 15. juna, centralne ulice Pančeva bile su male da prime sve zainteresovane građane koji su želeli da prisustvuju koncertima na glavnoj bini.

Posle skoro tri sata pevanja i sviranja Alen Islamović je napravio i selfi s publikom Posle skoro tri sata pevanja i sviranja Alen Islamović je napravio i selfi s publikom Alen Islamović Official FB Page

Više hiljada građana Pančeva i njihovih gostiju do ranih jutarnjih sati prisustvovalo je muzičkim dešavanjima na glavnoj bini.

Nakon dva sata kulturno-umetničkog programa folklornih društava iz grada i okoline, koncert je održao Zdravko Čolić tribjut bend Petar Jojić Perčola pevajući tridesetak najpoznatijih hitova legendarnog pevača.

 

drugo vece publika

 

Velike aplauze pobrao je i jedanaestogodišnji Vlada Savić koji je izveo pesme Bato od Kaliopi i Pukni zoro, a zatim je na bini skoro tri sata svirao i pevao Alen Islamović sa svojim bendom.

Islamović je upravo u Pančevu počeo promociju svog najnovijeg albuma Tajno koji je objavljen pre nekoliko dana, a osim novih pesama publika je zajedno sa njim do kasno u noć pevala hitove Divljih jagoda, Bjelog Dugmeta i Islamovićeve pesme iz njegove solo karijere.

 

drugo vece dron

 

Nakon Alena Islamovića polusatni koncert održali su trubači iz Guče koji su najavili predstojeći Dragačevski sabor trubača koji će se održati od 8. do 12. juna u Dragačevu, a drugi dan Dana Vajferta završen je velikom Salsa žurkom koju su priredili polaznici škole Salsa Cubana iz Pančeva.

 

IMG 20190616 012355

 

U Narodnom muzeju Pančevo, u pratećem delu programa manifestacije Dani Vajferta, polaznici grupe za istoriju Regionalnog centra za talente Mihajlo Pupin održali su predavanja o Đorđu Vajfertu, Mihajlu Pupinu i drugim znamenitim ličnostima iz istorije Pančeva.

 

IMG 20190615 183747

 

Dani Vajferta biće nastavljeni i danas, od 17 do 1 sat nakon ponoći uz još noviteta. Po prvi put u Južnom Banatu – Izbor za najjačeg čoveka Srbije WEIFERT CUP Pančevo biće održan danas, 16. juna u 17 časova, na Trgu slobode i u Ulici Vojvode Radomira Putnika u Pančevu. Najjači ljudi iz Srbije i nekoliko evropskih zemalja nadmetaće se u osam disciplina snage u nadi da će se baš oni kvalifikovati direktno za učešće na svetskom takmičenju Strongman lige.

U pratećem delu programa, u Narodnom muzeju Pančevo od 19 časova Nikola Vlajić će održati predavanje pod nazivom "Iz života i dela Đorđa Vajferta". Pripremio je brojne zanimljivosti iz života i dela Đorđa Vajferta i njegovih savremenika. Ulaz slobodan.

 

objave 01 03

 

Legendarni pevač starogradske muzike Zvonko Bogdan sa svojim tamburašima nastupiće na glavnoj bini od 20:30 časova, a Dane Vajferta zatvoriće koncert lokalnog sastava Tođa, Mizge i Milica.

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00