sreda, 17. oktobar 2018.  19:39h
Pročitano 1936 puta

Pokrajinski zaštitnik građana sastao se s udruženjima mladih Pančeva

Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman je 15. oktobra održao sastanak u Pančevu i tako završio prvi krug razgovora, planiranih za ovu godinu, sa predstavnicima kancelarija za mlade, udruženja mladih i udruženja za mlade sa teritorije AP Vojvodine.

Sastanak pokrajinskog zaštitnika građana i mladih u Pančevu Sastanak pokrajinskog zaštitnika građana i mladih u Pančevu Ombudsman APV

Pokrajinski ombudsman se upoznao sa radom udruženja i problemima sa kojima se mladi suočavaju, dok su učesnici sastanka imali priliku da se upoznaju sa ulogom i ovlašćenjima institucije Ombudsmana. Rezultat sastanaka pored identifikovanja međusobnih snaga jesu i predlozi moguće saradnje.

Na sastanku u Pančevu ukazano je na problem netransparetnosti konkursa za izbor koordinatora Kancelarije za mlade i nepostojanje Lokalnog akcionog plana za mlade u Pančevu. Takođe ukazano je i na nedostatak prostora i materijalnih sredstava za rad udruženja, pa samim tim i motivisanosti za učestvovanje u donošenju lokalnih odluka u oblasti unapređenja položaja mladih.

Sastanku u Pančevu su, pored zamenika Pokrajinskog zaštitnika građana – obmudsmana za prava deteta Milana Dakića i saradnica, prisustvovali predstavnici sledećih udruženja mladih i udruženja za mlade: Kreativni kulturni klub Starčevo, Odred izviđača „Nadel“ Starčevo, Ženska mirovna grupa – Pančevo, Kretivni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side „Kompas“, Udruženje „Na pola puta“ Pančevo, Pokret Gorana i centar volontera Pančevo, Dom omladine Pančevo, Asocijacija za mlade Pančevo, Udruženje „Connecting“ Pančevo, Centar za edukaciju i lični razvoj „Psihogeneza“, član Gradskog veća Pančeva zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar i Biljana Mioč ispred Gradske uprave Pančeva, navodi se na sajtu Ombudsmana APV.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00