sreda, 3. oktobar 2018.  15:23h
Pročitano 929 puta

Radionica “Razmena iskustava i prezentacija primera dobre prakse”

U Pančevu je održana radionica “Razmena iskustava i prezentacija primera dobre prakse” u  okviru projekta “Energetska efikasnost – preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija”.

Detalj s radionice održane u Pančevu Detalj s radionice održane u Pančevu Grad Pančevo

Radionicu su organizovali članovi tima za implementaciju projekta grada Pančeva za svoje prekogranične partnere i njihove kolege iz grada Rešice u Rumuniji.

Anđela Vila, odgovorna za realizaciju projekta ispred grada Pančeva je predstavila sve korake u vezi ovog projekta, od pripreme projekta i tehničke dokumentacije, apliciranja i implementacije. Govorila je o novom iskustvu pripreme i implementacije infrastrukturnih projekata.

Olivera Dragaš, tehnički stručnjak na projektu je govorila o izvedenim radovima na Hali sportova, Biljana Đordan, energetski menadžer grada Pančeva je predstavila sistem energetskog menadžmenta grada Pančeva.

Zoran Božanić, tehnički direktor „JKP Grejanje“ je poveo učesnike u obilazak solarnog polja, rezultata projekta „Banatsko sunce za sve“, takođe finansirane kroz program IPA prekogranična saradnja Rumunija-Srbija.

 

0 solarna polja na kotezu

 

Svi učesnici su se složili da su prepreke na koje su nailizali tokom implementacije projektnih aktivnosti, u vezi izvođenja radova, veoma slične sa obe strane granice. Neophodnost poštovati domaće zakone i procedure paralelno sa onima propisanih Ugovorom od donaciji, od strane EU, čini implementaciju izuzetno kompleksnom.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00