petak, 28. septembar 2018.  18:21h
Pročitano 3556 puta

Završeni radovi na Hali sportova u Pančevu

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, članovi tima za implementaciju projekta, i delegacija iz Rumunije, u prisustvu izvođača radova i nadzornog organa, u petak, 28. septembra obišli su sportsku halu na Strelištu, povodom završenih radova na rehabilitaciji objekta.

Hala sportova u Pančevu, u naselju Strelište Hala sportova u Pančevu, u naselju Strelište Grad Pančevo

Radovi su izvedeni u okviru projekta “Energetska efikasnost – preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija – Srbija”, Interreg IPA CBC Rumunija-Srbija.

Uspešno je izvedena izolacija zidova i krova objekta, zamenjena stolarija i ugrađena nova klima komora i dve toplotne pumpe. Na bočnim zidovima glavnog objekta je postavljena ventilisana aluminijumska fasada, na zidovima aneksa demit fasada, a ispod obe fasade koje je postavljena presovana mineralna vuna debljine 10 cm.

Na krovu glavnog objekta je postavljena višeslojna sintetička membrana, ispod koje je takođe izolacija od presovane staklene vune debljine 10 cm. Na krovu aneksa je postavljen aluminijumski sendvič panel sa izolacijom od presovane mineralne vune od 8 cm.

Nova klima komora će omogućiti hlađenje Hale sportova, za razliku od stare, dok će toplotne pumpe omogućiti da ceo sistem grejanja i hlađenja bude energetski efikasniji.

Sada će sportisti i gledaoci imati mnogo bolje uslove u samoj Hali, a lokalna samouprava će smanjiti troškove održavanja kroz umanjene račune za grejanje i hlađenje.

 

0 hala 2 obilazak

 

Sledeći korak na projektu je izrada studije, koja će pokazati koji energetski razred ima objekat Hale sportova.

Izvođač radova je „Alfaco Inžinjering” iz Čačka koji je dobio ugovor na međunarodnom tenderu raspisanom po PRAG proceduri za finansiranje eksternih aktivnosti Evropske Unije.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00