utorak, 25. septembar 2018.  10:02h
Pročitano 1016 puta

Novinarki iz Pančeva nagrada za najbolji medijski prilog o organskoj proizvodnji

Novinarka iz Pančeva Violeta Jovanov Peštanac dobitnica je ovogodišnje nagrade za najbolji medijski prilog na internetu o organskoj proizvodnji koji dodeljuje drugu godinu za redom Centar za organsku proizvodnju Selenča.

Nagrade autorima najboljih medijskih priloga o organskoj proizvodnji biće uručene 28. septembra na 12. Forumu o organskoj proizvodnji u Selenči Nagrade autorima najboljih medijskih priloga o organskoj proizvodnji biće uručene 28. septembra na 12. Forumu o organskoj proizvodnji u Selenči promo

Osim nje, nagradu je dobilo još troje novinara u kategoriji TV prilog, dok u konkurenciji radijskih priloga i štampanih medija ove godine nema nagrađenih.

Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS) dodeliće 28. septembra na 12. Forumu o organskoj proizvodnji u Selenči, po drugi put, novinarsku nagradu „Selenča organic“ za medijske priloge koji se bave temama organske proizvodnje i promovišu je.

Nagrade će biti dodeljene za najbolje radove objavljene u štampanim, elektronskim i internet medijima (novinski prilog, radijski, televizijski i internet prilog), od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja.

Na konkurs koji je bio otvoren do 17. septembra stigla su 44 medijska priloga u sve četiri kategorije.

Žiri, kojeg su činili predsednik COPS-a Jozef Gašparovski (predsednik žirija), autorka konkursa i novinarka Mirjana Damjanović Vučković i prošlogodišnja laureatkinja, novinarka lista “Poljoprivrednik” Aleksandra Milić, odlučio je da nagrade za najbolje medijske priloge dodeli sledećim novinarima:

Za najbolji prilog u oblasti eketronskih medija – TV prilog – dodeljuju se tri ravnopravne nagrade:

- Milošu B. Pajiću, AgroTV Srbija, emisija “Može bolje” za prilog “Organska proizvodnja ratarskih kultura”;
- Slaviši Dabižljeviću, Novosadska TV, emisija “Otkos”, za prilog “Sedam organskih musketara iz Pivnica”;
- Sonji Balaban, RTV, emisija “Agromozaik”, za prilog “Biobašta, sklad čoveka i prirode”.

Za najbolji prilog u oblasti internet medija:

- Violeta Jovanov Peštanac, Ekološki veb portal “Zeleni minuti”, za prilog “Gde su potencijali za razvoj organske proizvodnje u Srbiji”.

Najbolji novinari će uz pakete organskih proizvoda kao nagradu dobiti jedno od studijskih putovanja u organizaciji Centra za organsku proizvodnju Selenča.

Uz nagrade za najbolje priloge u oblasti elektronskih i internet medija, COPS će na 12. Forumu organske proizvodnje uručiti i zahvalnice novinarima i redakcijama koje u svom svakodnevnom radu nastoje da afirmišu organsku proizvodnju u Srbiji.

Zahvalnice za saradnju sa COPS-om i promovisanje organske proizvodnje u medijima, uz uvažavanje visokih standarda novinarske profesije, dobiće:

- urednik fotografije u listu „Poljoprivrednik“ Goran Mulić
- novinar i član Odbora za selo SANU Branislav Gulan-portal Autonomija Nezavisnog društva novinara Vojvodine
- novinarka i urednica portala “Poljosfera” Aleksandra Mihajlović
- novinarka i urednica portala “Domaćinska kuća” Svetlana Kovačević.

Inače, Dvanaesti Forum o organskoj proizvodnji, koji tradicionalno organizuje Centar za organsku proizvodnju Selenča, održaće se 28. septembra u Selenči, uz podršku Vlade AP Vojvodine, a u suorganizaciji Poljoprivrednog Univerziteta u Nitri (Slovačka), Evropske preduzetničke mreže Srbije, Višegradskog fonda i Interreg IPA CBC Program Hrvatska- Srbija. Tema ovogodišnjeg Foruma je „Sertifikacija u organskoj proizvodnji“.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(8 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00