utorak, 31. jul 2018.  08:23h
Pročitano 2129 puta

Trodnevni program u Pančevu povodom Dana mladih

Grad Pančevo i ove godine obeležiće Međunarodni dan mladih, ali ovaj put trodnevnim programom od 11. do 13. avgusta, na nekoliko lokacija u gradu.

Povodom Međunarodnog dana mladih u Pančevu će biti organizovan trodnevni program Povodom Međunarodnog dana mladih u Pančevu će biti organizovan trodnevni program plakat

Međunarodni dan mladih širom sveta obeležiće se 12. avgusta pod sloganom „Bezbedan prostor za mlade“.

U skladu sa ovogodišnjom temom Međunarodnog dana mladih u Pančevu će biti organizovan raznovrstan kulturni, sportski i zabavni program u prostorima bezbednim za mlade.

Zorica Jovanović Ranković, koordinatorka Kancelarije za mlade u Pančevu kaže da su sport i kultura deo interesovanja mladih i deo brige o mladima, a s obzirom da je raspust Dan mladih je prilika da se deca i mladi animiraju upravo kroz sportske i kulturno-zabavne sadržaje. 

Bezbedan prostor za mlade je na primer neka sportska hala ili tamiški kej, na kojem ćemo mi organizovati turnir u odbojci na pesku. Obezbedićemo pesak, vodu i drugo osveženje, dobru muziku. Istog dana popodne u Barutani bićemo sa članovima PEK Soko imaćemo malu školu sportskog penjanja, jer oni već organizuju obuke mladih za penjanje na veštačku stenu. To je jedan od sportova kojim se mladi ne bave svakodnevno. Oni koji su vešti mogu da se oprobaju i u penjanju na veštačku stenu. Svirka uveče se podrazumeva, kao večernji izlazak, a logično je da to bude u Domu omladine, gde se mladi okupljaju i gde mogu da slušaju omiljene bendove, obrazložila je koordinatorka Kancelarije za mlade u Pančevu.

Tokom trodnevnog programa biće promovisan Freedom festival koji će Dom omladine organizovati krajem avgusta, kao i akcija Grada Pančeva „Kultura na poklon“ u okviru koje mladi za svoje punoletstvo od Grada dobijaju na poklon vaučer u vrednosti od 3.000 dinara. S ovim vaučerom mladi imaju pravo na godinu dana besplatnog članstva u Gradskoj biblioteci, a mogu da ga iskoriste i za kulturna dešavanja u gradu za koja se plaća ulaz.

U okviru obeležavanja Dana mladih u ponedeljak, 13. avgusta za mlade će od 10 do 17 časova biti obezbeđen besplatan ulaz na gradski bazen. Tog dana biće upriličena i svečana dodela nagrada najboljim studentima u 2017/2018 u Gradskoj upravi u Pančevu.

Tokom čitave godine u Gradu Pančevu organizuju se raznovrsni programi za mlade, a zbog raspusta akcenat u okviru obeležavanja Dana mladih je na nekim opuštenijim programima, gde će prvenstveno imati priliku da se zabave i rekreiraju, kazala je Zorica Jovanović Ranković.

Ovaj dan obeležava se od 1999. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila predlog Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu da 12. avgust bude proglašen Međunarodnim danom mladih. Tim povodom širom sveta organizuje se niz aktivnosti, događaja, manifestacija sa glavnim zajedničkim ciljem – skretanje pažnje na mlade ljude kao sposobne, samostalne i ravnopravne članove zajednice i podizanje nivoa globalne svesti o njihovim problemima i potrebama. 

Program u Pančevu povodom Dana mladih: 

11.8.2018. subota 

18h-19h Besplatna rekreacija MLADIH u Narodnoj bašti

21h-24h Promocija FREEDOM festivala i programa Kultura na poklon i svirka bendova u Domu omladine: Koi Koi, Tankman i Buč Kesidi

Koi Koi je bend iz Beograda, nastao zime 2017. Članovi su Ivan Pavlović - bubnjevi; Marko Grabež - gitara; i Ivana Miljković - bas. Njihov nastup je mešavina art roka, rokenrola i improvizacije. Nastupali su u dvorcu Eđšeg u Novom Sadu i KC Gradu u Beogradu. 

Tankman je singer-songwriter projekat iza kojeg stoji Goran Štrbo. Njegovi tekstovi su mahom lične prirode, ili se pak potajno bave uobičajenim ljudskim dilemama, anti-herojima, sanjarima i njihovim svakodnevnicama. Samo ime inspirisano je bezimenim (Wang Weilin) junakom savremenog doba i pomalo zaboravljenim simbolom odlučnosti koju potiskujemo duboko u sebi.Trenutno je u toku snimanje prvog EP-a, koji će biti objavljen u septembru ove godine.

Buč Kesidi je levoruki indi rok boj bend iz Pančeva, poznat po hitovima "Jaa (imam plaan)", "Draga?", "Kafe aparat" koji su obarali rekorde na regionalnim top listama. Kao nastavak mini EP-ja "Španska serija" iz 2015. godine, u novembru 2016. bend je izdao debi album "Posesivno-osuplsivni hospul", koji je jako dobro prihvaćen od strane publike i kritičara preko interneta i serije energičnih koncerata. Bend je do sada svirao sa Jarbolima, Stuttgart Online-om, Artan Lilijem, kao i na mnogim festivalima - Exit, Arsenal Fest, Mikser Festival, Lake Fest, a trenutno snima drugi album i za jesen sprema hit singl sa novog albuma, "Nema ljubavi u klubu".
Ovaj bombastični duo čine Luka Racić na gitari i Zoran Zarubica za bubnjem. Debi album u CD izdanju će moći da se kupi na svirci po ceni od 500 dinara. 

12.08.2018. nedelja 

11h-14h Turnir MLADIH u odbojci uz muziku i osveženje na TAMIŠKOM KEJU (pomoć u organizaciji: Sportsko udruženje “Odbojka 013”)

17h-19h MALA ŠKOLA SPORTSKOG PENJANJA uz osveženje u BARUTANI (pomoć u organizaciji: Planinarsko-ekološki klub "SOKO")  

13.08.2018. ponedeljak 

10h-17h BESPLATAN ULAZ NA GRADSKI BAZEN

12h-13h Svečana dodela nagrada najboljim studentima u 2017/2018. (GRADSKA UPRAVA mala sala na 9. spratu)

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00