ponedeljak, 2. jul 2018.  18:13h
Pročitano 7140 puta

Postavljena prva klupa za dojenje u Narodnoj bašti

Prva klupa za dojenje u Pančevu postavljena je danas u parku Narodna bašta u okviru akcije kompanije Keprom, koja je inicijator i pokrovitelj ovog projekta.

Mame i bebe u Pančevu već su lepo reagovale na postojanje klupe za dojenje u Narodnoj bašti Mame i bebe u Pančevu već su lepo reagovale na postojanje klupe za dojenje u Narodnoj bašti Pančevo.MOJKraj.rs

Jelena Stančić, PR Keproma kaže da je ovo sedma MAM klupa za dojenje koju su donirali, a prva u Pančevu. 

MAMino mesto za dojenje“ je projekat koji za cilj ima podršku dojenju kao najboljem i najzdravijem načinu ishrane beba, kao i podizanje svesti o dojenju na javnom mestu. Prva klupa za dojenje, postavljena pre dve godine u Tašmajdanskom parku, bila je prva klupe te vrste u celom regionu. Do sada je postavljeno 6 klupa, 4 u Beogradu i po jedna u Novom Sadu i Nišu. Sada smo klupu postavili u Pančevu kako bismo majkama omogućili da lakše brinu o svojim bebama kada su u šetnji, kaže Jelena Stančić.

 

0 predrag zivkovic zam gradonacelnika

 

Predrag Živković, zamenik gradonačelnika Pančeva rekao je da naša lokalna samouprava podržava ovakve inicijative i izrazio nadu da će zahvaljujući ovom projektu majke u Pančevu moći na miru da se posvete svojim bebama kad su u Narodnoj bašti.

Narodna bašta je mesto u kojoj zahvaljajući radu JKP Zelenila borave sugrađani svih uzrasta i uživaju u njenoj lepoti. Često su tu i majke s decom. Kao grad nastavićemo da realizujemo sve mere iz oblasti socijalne politike koje se odnose na finansijsku podršku majkama za novorođenčad, za prvo dete, finansiranje vantelesne oplodnje i finansijsku podršku nezaposlenim porodiljama, rekao je Živković.

Osim predstavnika Keprom kompanije i zamenika gradonačelnika, postavljanju klupe u Narodnoj bašti prisustvovali su i predstavnici JKP Zelenilo i Doma zdravlja Pančevo.

 

0 nada lazic skola roditeljstva

 

Nada Lazić, rodom iz Kačareva, osnovala je pre 17 godina Školu roditeljstva koja je potpuno besplatna za trudnice i inicijatorka je da se ovakve klupe postave u parkovima širom Srbije.

Bavila sam se trudnicama 40 godina. Iz želje i potrebe da se trudnicama pomogne osnovala sam Školu roditeljstva. U okviru našeg rada dojenje nam je na prvom mestu odnosno promocija dojenja. Pokušavali smo da to postignemo na našim radionicama, a u jednom momentu se rodila ideja da u parku postoji posebna klupa za dojenje. Ne zato da bismo izolovali majke i bebe, da one ne mogu da koriste ostale klupe, nego da majka može na miru da presvuče svoju bebu, jer ova klupa upravo to omogućava. Nadam se da će Pančevke koristiti ovu klupu i biti zadovoljne, ali i da će ovakvih klupa biti više u Pančevu, kazala je Lazić.

 

0 klupa za dojenje postavljena u narodnoj basti

 

Kada je pokrenut projekat pre dve godine pokrenut je i konkurs za najlepšu pesmu. Pobednički stihovi nalaze se na svakoj klupi za dojenje koju je Keprom postavio u okviru svoje kampanje. Autorka ovih stihova je Sanja Tator Blagojević, majka četvoro dece.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(11 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00