četvrtak, 28. jun 2018.  21:14h
Pročitano 2823 puta

Studenti iz Dolova osvojili drugo mesto na takmičenju za najbolju studentsku ideju

Tročlani tim „Post bike“ koji su činili Dejan Radivojev i Bojan Vojnov iz Dolova i njihova koleginica Dragana Ristić na univerzitetskom takmičenju za najbolju studentsku ideju osvojio je drugo mesto.

Dejan Radivojev, Dragana Ristić i Bojan Vojnov Dejan Radivojev, Dragana Ristić i Bojan Vojnov Privatna arhiva

Oni su se plasirali i u finale Nacionalnog takmičenja za najbolju studentsku ideju u 2018. godini. 

U pitanju je Post bike - Prva ekološka dostava teretnim biciklima na Balkanu.

POST BIKE je jedinstvena kurirska služba na dva točka koja vam može omogućiti dostavu paketa ili robe u težini i do 100 kg.

Ovim novim konceptom poslovanja uz pomoć teretnih bicikala omogućavamo bržu i jednostavniju dostavu za vaše domaćinstvo, postajemo posrednici uspešnog poslovanja na celoj teritoriji grada jer rešavamo problem tzv. ,,poslednje milje" i omogućavamo vam da vaš paket veće zapremine i mase stigne što brže do željene lokacije, na 100 % ekološki način, kažu članovi ovog tima.

Takmičenje za najbolju studentsku ideju kojim koordinira Univerzitet u Kragujevcu, sprovodi se u partnerstvu sa još 17 partnera iz 6 zemalja, a finansira ga Evropska unija u okviru Erazmus plus programa.

Realizuje se kroz sedam lokalnih takmičenja u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru i Zrenjaninu i jedno nacionalno finalno takmičenje.

Pravo učešća na takmičenju imaju studenti osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru, Univerziteta Metropolitan Beograd i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu.

Dva prvoplasirana tima sa svakog lokalnog takmičenja učestvovaće na nacionalnom finalnom takmičenju koje će se održati do kraja godine u jednom od gradova partnera na projektu.

Pobednike lokalnih i nacionalnog finalnog takmičenja očekuju vredne nagrade kao što su nagradna putovanja, odnosno studijske posete za svaki pobednički tim lokalnog takmičenja. Tu su i novčane nagrade preduzeća sponzora, besplatna izrad brzih prototipova kao i kosultativna i mentorska pomoć u razvoju poslovnog modela.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00