sreda, 6. jun 2018.  05:52h
Pročitano 3046 puta

Ana Svilar iz Pančeva u finalu SUPERSTE programa (VIDEO)

Besplatne radionice iz ekologije za decu iz Pančeva pod nazivom Avantura Zelembaća su jedan od 40 projekata koji se našao u finalu SUPERSTE programa finansijske podrške.

S jedne od radionica Avantura Zelembaća S jedne od radionica Avantura Zelembaća Avantura Zelembaća

U ovom krugu takmičenja kandidati su dužni da obezbede što veću podršku ljudi na internet.

Svojim glasom možete i Vi da podržite da Avantura Zelembaća Pančevke Ane Svilar uđe u najuži krug i osvoji 500.000 dinara koje planiraju da utroše na besplatne posete radionici Avantura Zelembaća za 300 dece sa teritorije Grada Pančeva. 

To ko će dobiti novac u velikoj meri zavisi od podrške lokalne zajednice u kojoj se nalazimo. Ako sprovedemo ove radionice, nadamo se da ćemo tako uspeti da animiramo roditelje, učitelje, privatne subjekte i institucije da uvaže potrebu da deci pruže adekvatna znanja iz oblasti zaštite životne sredine, ekologije i biologije, jer naš obrazovni sistem zaostaje u tim obrazovnim okvirima, kaže Ana Svilar iz Pančeva.

Avantura Zelembaća na ovom takmičenju nastupa kao neprofitna i neformalna grupa inženjera zaštite životne sredine.

Projekat možete da podržite na sledeći način: 

- idite na link https://www.superste.net/project/avantura-zelembaca/
- ulogujte se preko nekih od naloga na društvenim mrežama (twitter, facebook, instagram...)
kliknite na PODRŽI PROJEKAT

 

19665493 641740142697835 3592580360111867358 n

 

Avantura Zelebaća je koncept edukativne nastave koja obuhvata oblasti biologije, ekologije i zaštite životne sredine, namenjen klincima i klincezama predškolskog i školskog uzrasta. Nastava se sprovodi u centru za ribarstvo i primenjenu hidrobiologiju „Mali Dunav“ Oglednog dobra Poljoprivrednog Fakulteta na Radmilovcu,u prirodnom okruženju, interaktivno i deca pu u prilici da pitaju, kažu i osete sve što ih interesuje a u vezi je sa prirodom, njenim zakonitostima i zaštitom životne sredine. U okviru edukacije imperativ se daje interaktivnom učenju i istraživanju i uz mlade naučne saradnike deca dobijaju potpunu informaciju baš o onom segmentu prirodnih zakonitosti koji su ključni za očuvanje same prirode. Mi smo našu edukaciju nazvali Avantura Zelembaća, jer deci pružamo znanja o vrednostima na način na koji ga oni najbolje usvajaju. Kao zeleni heroji- Zelembaći, deca vide svoju sopstvenu ulogu i zadatak, možda i mnogo bolje i odgovornije nego odrasli, a to je upravo ono što treba da urade, sami- da prenesu poruku o očuvanju prirode i životne sredine. Avantura Zelembaća je proizvod sa ekološkom vrednošću, koji će, nadamo se, probuditi neke nove načine kod budućih doktora, mašinaca, elektrotehničara, pekara, dizajnera, novinara, umetnika…Avantura Zelembaća je novi talas edukacije koji ima jasnu poruku: FILOZOFIRAJ ZELENO!

Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom

Avantura SUPERheroja Zelembaća je projekat koji treba biti podržan SUPERSTE programom zato što su nove generacije današnje dece upravo one koje su ključne u promenama navika u odnosu prema životnoj sredini i prirodnim resursima, i ulaganjem u njihova znanja i veštine možemo očekivati promene vrednosti u odnosu na antropogene uticaje tj. uticaje čoveka na prirodu i ekosistem. Ovim projektom želimo da obezbedimo sredstva za edukaciju 300 novih SUPERheroja Zelembaća koji će jednog dana biti novi pekari, kuvari, lekari, zubari koji će znati kako u svom delovanju poštuju prirodu koju smo svi pozajmili od nekih dolazećih generacija.

"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "

Zato što smo verovali u sebe i principe kojima se vodimo postigli smo da Avantura Zelembaća postane dobro osmišljen program koji se sprovodi i za kratko vreme je dobio vrlo dobre komentare, i zato što verujemo u buduće generacije ostvarujemo pozitivan uticaj na životnu srediu, očuvanje prirode i širenje praktičnih znanja o tome šta moramo da učinimo kako bi ovu planetu ostavili nekim budućim generacijama da uživaju istim intezitetom kao što mi to danas radimo. Ovaj tim je ostvaren tim sa jasnim ciljevima i znamo da smo na pravom putu, jer rade nas ideje.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00