subota, 12. maj 2018.  13:02h
Pročitano 1475 puta

Tribina „Etički standardi, profesionalizam i poverenje građana u manjinske medije”

Tribina za urednike i novinare medija na jezicima nacionalnih manjina biće održana u ponedeljak, 14. maja u 13 sati u NIU Libertatea u Žarka Zrenjanina 7, Pančevo.

Tribina za urednike i novinare medija na jezicima nacionalnih manjina biće održana u ponedeljak, 14. maja u 13 sati u NIU Libertatea u Žarka Zrenjanina 7, Pančevo Tribina za urednike i novinare medija na jezicima nacionalnih manjina biće održana u ponedeljak, 14. maja u 13 sati u NIU Libertatea u Žarka Zrenjanina 7, Pančevo

U saradnji sa internet sajtom “Komšijske novosti” a uz podršku Fonda za otvoreno društvo Srbija, Savet za štampu organizuje tribinu na kojoj planiraju da razgovaraju o manjinskim medijima, o žalbama građana na pisanje medija, o odgovornosti lokalnih i onlajn medija i izazovima profesionalnog izveštavanja.  

Dodatno će biti reči o mogućoj saradnji, odnosu građana prema manjinskim medijima i ulozi Nacionalnih saveta nacionalnih manjina kao osnivača medija. 

Planiramo da upoznamo učesnike tribine sa radom Saveta za štampu vezanim za onlajn medije, o “Smernicama za primenu Kodeksa novinara Srbije u onlajn okruženju”, navodi se u pozivu organizatora tribine.

Učestvuju:
Gordana Novaković,
generalna sekretarka Saveta za štampu, Niku Čobanu, direktor NIU “Libertatea” i član Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine u Srbiji zadužen za oblast informisanja, Tamara Skrozza i Petar Jeremić, članovi Komisije za žalbe i Valentin Mik, novinar u NIU “Libertatea”.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00