subota, 27. januar 2018.  19:31h
Pročitano 3584 puta

Škole u Pančevu obeležile školsku slavu Svetog Savu

U svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Pančeva školska slava Sveti Sava obeležena je danas prigodnim priredbama, uz sečenje slavskog kolača i perece.

U Osnovnoj školi Isidora Sekulić u Pančevu svečano je obeležena školska slava Sveti Sava U Osnovnoj školi Isidora Sekulić u Pančevu svečano je obeležena školska slava Sveti Sava Dejan Valek

U OŠ Isidora Sekulić u Pančevu, kao i u ostalim školama, proslava je počela sečenjem slavskog kolača i izvođenjem himne Svetom Savi, a zatim su usledili recitali i raznovrstan muzičko-obrazovni program.

 

0 os isidora sekulic sveti sava 2018

 

U osnovnoj školi “Sveti Sava” prethodnih nedelju dana organizovani su Svetosavski dani, manifestacija kojom je obeležen Dan škole. Priredbom danas u podne manifestacija je završena.

Učenici ove škole u prošlih nedelju dana učestvovali su u šahovskom takmičenju, sportskom danu, 12. festivalu nauke, a danas u prigodnoj priredbi u holu škole.

 

os sveti sava festival nauke

 

Osnovna škola Đura Jakšić bila je ovogodišnji domaćin u obeležavanju Svetog Save u Pančevu. U sklopu obeležavanja ovog dana oni su priredili dobar polusatni program. Kroz recitale, priče i pesmu vratili su nas u doba Nemanjića i pokazali kako je živeo naš veliki prosvetitelj Rastko Nemanjić ili Sveti Sava.

Na kraju je direktor Đurine škole Rade Barjaktarević čestitao Osnovnoj školi „Branko Radičević“ jer će sledeće godine oni biti domaćini u obeležavanju Svetog Save.

Učenici OŠ “Branko Radičević” u holu svoje škole priredili su prigodan kulturno-umetnički program povodom školske slave.

 

os branko radicevic obelezen sveti sava

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00