četvrtak, 25. januar 2018.  20:33h
Pročitano 1389 puta

U Brankovoj školi deca zasadila svoje drvo

Udruženje građana “Treći milenijum” iz Pančeva i đaci nižih razreda osnovne škole Branko Radičević u Pančevu nastavljaju saradnju u obrazovanju dece u oblasti prirode i društva i zaštite životne sredine.

Učenici četvrtog i trećeg razreda Osnovne škole Branko Radičević u školskom dvorištu zasadili su drvo Učenici četvrtog i trećeg razreda Osnovne škole Branko Radičević u školskom dvorištu zasadili su drvo Pančevo.MOJKraj.rs

Ovaj put u okviru projekta “Kako raste drvo” u dvorištu Brankove škole danas je zasađeno drvo javora. U akciji su učestvovali učenici IV-2 i III-3 odeljenja OŠ Branko Radičević, u vreme dok su imali čas Priroda i društvo, a u sadnji su pomogli zaposleni u JKP Zelenilu.

Aleksandra Grujić Novković, učiteljica IV-2 razreda podseća da prvi razred ima predmet “Svet oko nas”, a od drugog do trećeg razreda je to Priroda i društvo. 

U prva četiri razreda osnovne škole svake godine se obrađuje neki deo koji je u vezi s ekologijiom. S obzirom da je Pančevo jako zagađen grad, važno je podizati ekološku svest đaka. U okviru ovog projekta koji je rađen u partnerstvu s udruženjem Treći milenijum radimo na produbljivanju ekološke svesti dece mlađeg uzrasta. Mnogo više pažnje se posvećuje tome da se deca nauče da ne bacaju papiriće i da ne čupaju lišće s drveća. Za decu u ovom uzrastu je veoma važno da vide kako se sadi drvo, da nauče zašto je važno saditi drveće i kako da ga zatim negujemo i čuvamo, kaže Grujić Novković.

 

0 deca recituju drvetu

 

Deca su na papirićima zapisala svoje želje i okačila ih na svoje drvo, kome su izrecitovali dve pesme i obećali da će do kraja školske godine voditi računa o njemu i redovno ga zalivati.

 

0 zelje na drvetu

 

U OŠ Branko Radičević na različite načine uključuju decu u aktivnosti vezane za zaštitu životne sredine. U ovoj školskoj godini, IV-2 odeljenje, u saradnji s nastavnicom hemije dogovorilo je da obrade još neke oblasti koje su u vezi sa zaštitom prirode kao što je na primer kompostiranje, pravljenje male bašte začinskog bilja. Na nivou cele škole plan je da se napravi neka vrsta učionice u prirodi. Dobiće klupe koje će postaviti u dvorištu kako bi napolju mogli da obrađuju gradivo iz prirode i društva.

Osim u Brankovoj školi udruženje Treći milenijum zasadilo je drvo i u naselju Sodara o kojem će brinuti polaznici Studija Pčelica D i volonteri udruženja Treći milenijum.

 

0 zasadjeno drvo na sodari

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00