ponedeljak, 3. avgust 2015.  07:41h
Pročitano 1331 puta

Trening „Budi muško – menjaj pravila!“

„Budi muško klub“ iz Pančeva će od 4. do 6. avgusta organizovati trening za vršnjačke edukatore u malom klubu Doma omladine.

Trening u Pančevu će trajati od 4. do 6.avgusta Trening u Pančevu će trajati od 4. do 6.avgusta "Budi muško klub"

Budi muško klub Pančevo je osnovan u maju 2014. godine u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Pančeva, Domom omladine i udruženjem građana Connecting people, u okviru projekta „Prevencija rodno zasnovanog nasilja u lokalnim zajednicama – Menjaj pravila“.

Trening će trajati 3 dana, s tim što će se prvi dan raditi pola dana popodne, od 14 do 18 časova, 5. avgusta - ceo dan, od 10 do 18 časova, a trećeg dana će se raditi pola dana prepodne, od 10 do 14 časova.

Ovakvi treninzi predstavljaju interaktivne obuke koje se organizuju u neformalnom okruženju korišćenjem metoda vršnjačke edukacije, navodi se u saopštenju Kluba. 

Trening se sastoji od edukativnih radionica koje se bave temama kao što su: rod i pol, rodne uloge, nasilje, seksualno nasilje, etiketiranje, moć i odnosi, izražavanje vlastitih osećanja i druge. 

Rigidne rodne uloge i društvene norme često idealizuju različite forme ponašanja koje dovode mlade u rizik, te je uvođenje rodnih uloga u pristup prevenciji nasilja među mladima važno jer pokazuje da je nasilno ponašanje stečeno i da se stoga može promeniti, piše u saopštenju Kluba „Budi muško“.

Treneri Centra E8 će voditi trening, i nakon treninga učesnici će moći da se priključe „Budi Muško Klubu" radeći na širenju pozitivnih društvenih vrednosti.

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00